Hlasy jezdců MotoGP po Qataru (2)

Pokračování ohlasů jezdců MotoGP po závodě v asijském Qataru. Dnes se můžete podívat na to, co na závod řekli jezdci klasifikovaní od osmého do třináctého místa.

Toni Elías (8. místo)
Během dvou dnů tréninků jsme udělali mnoho práce. Neměl jsem dobrý start a zaplatil jsem za to. Pak mne postříkal olej z Hopkinsova motoru a já musel trochu zpomalit, což mě dokonce posunulo ještě dále. Mé plexi bylo zacákané od oleje. Po ztrátě kontaktu s vedoucí skupinou to byl pro mne opravdu tvrdý závod. Jsem zklamaný, protože vím, že to dnes mohl být dobrý závod.
Colin Edwards (9. místo)
Měl jsem dobrý start a prvních pět kol jsem se cítil dobře. Motocykl byl dobrý a já byl schopný jezdit více agresivně. Povídal jsem si „OK, pojďme na to!“. Pak jsem třikrát během šestého kola ztratil kontrolu nad předním kolem a pokaždé jsem málem havaroval. Myslel jsem si, že je to pouze kvůli zahájení závodu a tak jsem pokračoval ve své jízdě. Bohužel přední kolo mi i nadále dělalo problémy a tak jsem musel jet stále pomaleji a pomaleji. Při závodní simulaci během předsezónních testů jsem byl schopen v posledním kole jet 1:57,2, nyní jsem ovšem jel o tři sekundy pomaleji, něco tedy zřetelně nebylo v pořádku.
Kenny Roberts jr. (10. místo)
Neměl jsem nejlepší start, byl jsem za chlapci, kteří se nechystali bojovat o vedení. Pak na mne vystříkl olej ze stroje Chrise Vermeulena. Myslím si, že jsem byl na nesprávném místě v nesprávný čas. Předjel jsem několik jezdců, ale má ztráta byla již velká. Motocykl i pneumatiky byly dnes dobré, ale já mohl dnes skončit lépe pouze tehdy, kdyby se mi podařilo ty jezdce předjet rychleji. Byl jsem celý od oleje a tak jsem musel být opatrný. Musím poděkovat týmu, který tento víkend odvedl ohromnou práci. Pokud by mi někdo v listopadu řekl, že v prvních dvou závodech skončím v nejlepší desítce, nevěřil bych mu.
Shinya Nakano (11. místo)
Jel jsem na nesprávně nastaveném motocyklu, se kterým jsem měl celý víkend problémy. Udělal jsem proto vše, co jsem mohl udělat, abych si zabezpečil nějaké body. Můj největší problém bude patrně nedostatek přilnavosti při výjezdu ze zatáček, výkon stroje mimo spodní hranici je příliš agresivní, nutí to zadní pneumatiku hodně klouzat a navíc to hodně zdvihá přední kolo. Je proto těžké vyjíždět ze zatáček. Dokonce na krátké rovince mezi třetí a čtvrtou zatáčkou mne ostatní předjížděli, zatímco já bojoval s motocyklem. Musí to být něco specifického pro tento okruh, protože motocykl během zimních testů i prvního závodu v Jerezu pracoval dobře. Po obtížném víkendu jsem nakonec šťastný, že jsem získal body.
Carlos Checa (12. místo)
Dnes jsem spokojený s výkonem Yamahy i pneumatik Dunlop. Je to pro mne i tým povzbuzující, bohužel v těchto chvílích nemohu jezdit na takové úrovni, jakou bych si představoval. Mé rameno je sice již dobré, ale za dva týdny to bude ještě lepší. Silný vítr udělal jízdu také náročnější než jsem předpokládal. Tým stále vše na motocyklu vylepšuje a já si jsem jistý, že po odpočinku a fyzikální léčbě se vrátím v mnohem lepším stavu, a že dokážu postoupit dále dopředu.
James Ellison (13. místo)
Jsem velmi spokojený, oba jsme získali body. Myslím, že kdyby před námi v prvním kole nespadl jiný jezdec, mohl být výsledek ještě lepší. Nyní se na motocyklu cítím opravdu dobře, mohl jsem během závodu tvrdě jezdit. Trochu mne přibrzdil Tamada, kterého jsem nemohl dlouho předjet, ztrácel jsem dvě sekundy na kolo. Pneumatiky byly všech 22 kol dobré, chovaly se na konci závodu stejně jako na jeho začátku a to je povzbudivé. Získal jsem několik bodů a pokud budu schopný pokračovat ve zlepšení, jistě brzo přijdou i lepší výsledky.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist