Hernandez s finančními problémy

Start Yonnyho Hernandeze v královské kubatuře MotoGP s motocyklem FTR/Kawasaki CRT je ohrožen. Do 12. února musí kolumbijský jezdec sehnat zbývajících 250.000 Euro, jinak se mu sen o závodění v MotoGP rozplyne.

Yonny Hernandez potvrdil, že chybějící peníze ho zřejmě donutí, upustit předčasně od účasti v kubatuře MotoGP s motocyklem CRT svého týmu Avintia Racing BQR. Ve velmi emocionálním rozhovoru pro elcolombiano.com řekl ex-pilot Moto2, že mu chybí zbývajících 250.000 Euro, které od něho chce stávající tým majitele Raúla Romera. Hernandez tak zřejmě přijde o šanci stát se historicky prvním kolumbijským jezdcem v královské kubatuře MotoGP. V této chybějící částce nejsou ale zahrnuty výdaje na stravu a k cestování na závody.
Hernandez zároveň poděkoval všem svým fanouškům kteří ho podpořili částkou od 1.000 do
3. 000 Euro, ale zároveň také řekl, že by potřeboval větší investici od nějaké soukromé firmy, aby mohl realizovat svůj sen. Deadline pro konečnou přihlášku do MotoGP je 12. února, jeho tým  Avintia tuto záležitost doposud nijak nekomentoval.

Že by místo Hernandeze startoval už naším webem avizovaný Chris Vermeulen? Nechme se překvapit, co přinesou další dny...

Problémy se sponzorskými penězi mají i Španěl Sergio Gadea - který se uzdravil po svém těžkém zranění při tréninku v Motegi na Grand Prix Japonska 1. října minulého roku a který stále doufá v některé místo na startovním roštu 2012 buď v Moto2 nebo v Moto3 - a také Ital Mattia Pasini, který usiluje o volnou sedačku motocyklu FTR španělského týmu Stop&Go.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist