Hernandez pokračuje s Pramac Racingem

Kolumbijec Yonny Hernandez byl Ducati oficiálně potvrzen jako druhý jezdec týmu Pramac Racing, kde bude v roce 2014 týmovým kolegou Andrea Iannoneho. Hernandez pojede v příštím roce motocykl Desmosedici v kategorii „Open“. Iannone pokračuje s prototypem Ducati.

Pětadvacetiletý Kolumbijec zahájil sezonu 2013 s týmem Paula Birda, ale pět závodů před koncem sezony přestoupil k týmu Pramac Racing, kde nahradil zraněného Bena Spiese. Jeho nejlepším výsledkem bylo desáté místo v Malajsii, ale na Phillip Islandu si pádem zranil ruku a to ovlivnilo zbytek sezony.

„Už se nemůžu dočkat až vyjedu na dráhu a vyzkouším nový motocykl kategorie „Open“. Ve Valencii to sice nebude, ale už jsem také moc zvědavý na nové pneumatiky,“ uvedl Yonny Hernandez. „Jsem hrdý na to, že jako druhý latinskoamerický jezdec a první Kolumbijec pojedu s tímto týmem kompletní sezonu v královské kubatuře.“
„Vím, že budu muset tvrdě pracovat, ale nová „Open“ kategorie je velmi zajímavá,“
pokračoval Kolumbijec. „Už bych nejraději byl na dráze a získával zkušenosti. Rád bych poděkoval Ducati a všem, kteří mi tuto novou příležitost umožnili.“

Třída „Open“ nahradí současnou kategorii CRT. Jedná se o to, že motocykly musí používat danou řídící elektroniku, ale na rozdíl od jezdců prototypových motocyklů mají navíc čtyři litry paliva a celkem dvanáct motorů na sezonu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist