Hector Faubel: Které šasí je vlastně nejlepší?

Španělský jezdec Hector Faubel testoval ve Valencii šasí jak britské firmy FTR, tak i německý motocykl Kalex. A jelikož jeho týmový kolega Wilairot zůstal doma v Thajsku, tak hlavní rozhodnutí by mělo ležet na Španělovi.

V tomto roce startovala stáj Thai-Honda ve třídě do 250 ccm s Hectorem Faubelem a Ratthaparkem Wilairotem na továrních motocyklech Honda. V příštím roce se přihlásil tento tým pod názvem Stop & Go do MS v kubatuře Moto2.


Faubel a Wilairot už sice testovali v polovině listopadu ve Valencii šasí FTR, ale byla uvažována i změna k Aprilii a dokonce ještě otevřená zadní vrátka směrem k motocyklu Suter-MMX. "Co se týká našeho budgetu, tak si můžeme dovolit jakoukoliv značku", řekl týmový manažér. 

V uplynulých dnech ve Valencii jel Faubel (MS 2009 - 250 ccm, 9.) opět s FTR, ale poprvé i s německým Kalexem, zatímco jeho týmový kolega Ratthapark Wilairot zůstal doma v Thajsku. 

Stop & Go Racing tak je stále na vážkách, a otázka materiálu na rok 2010 tedy doposud nebyla vyřešena. Hector Faubel by chtěl velmi rád v prosinci ještě jednou testovat švýcarskou značku Suter-MMX a pak teprve odevzdat týmu své doporučení.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist