Héctor Barbera měsíc mimo hru

Španělský jezdec Héctor Barbera si zlomil pravé zápěstí a dle prvních informací bude měsíc závody pouze sledovat v televizi.

Héctor Barbera si zlomil pravé zápěstí a dle posledního vyšetření bude minimálně jeden měsíc mimo hru o body do pořadí světového šampionátu. Barbera byl v pondělí ihned operován na klinice Dexeus v Barceloně, kde mu zkušený doktor Xavier Mir zpevnil jeho zlomeninu titanovou deskou.
"Předpokládám, že léčba bude trvat pět týdnů, i když elitní sportovci mě často překvapují, že se uzdraví rychleji," komentoval situaci doktor Mir.
"Toto zranění přišlo v nejnevhodnější dobu. Jsou před námi tři závody a tím je tedy ve hře 75 bodů," říká o ztrátě možnosti bojovat s nejlepšími v Catalunyi, Assenu a Donnington Parku tovární jezdec Aprilie Héctor Barbera. "Doktor Mir mi říkal, že příští pondělí budu moci zahájit rehabilitaci. Zpevnění titanovou deskou je lepší, než kdybych to měl měsíc v sádře. Hodně mne mrzí, že tímto přicházím o druhý domácí závod. Doufám, že budu brzo opět sedět na svém motocyklu."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist