Hayden a Rossi se zlobí kvůli dešti

Tovární jezdci Ducati Nicky Hayden a Valentino Rossi testovali během druhého dne několik nových nastavení elektroniky, ale kvůli počasí objel Rossi pouze 18 kol.

Američan Nicky Hayden zlepšil svůj čas z prvního dne, ačkoliv během poledne začalo pršet: "Počasí nám nepřeje, bohužel v mém aktuálním zdravotním stavu jsem už nebyl schopen jezdit za těchto podmínek další kola. Ale odtestovali jsme toho hodně. Bylo chladněji než včera a na trati více gumového gripu, takže jsme byli také rychlejší."
"Udělali jsme několik malých krůčků směrem dopředu a musím říci, že jsme dnes byli lepší, než celý loňský rok. Už se těším na zítřek, snad  se nám podaří poskládat všechny částečky dohromady, které jsme se zde doposud naučili a podaří se nám tak několik rychlých kol", řekl po dnešním dni pátý jezdec časové tabulky Nicky Hayden.

Pouhých 18 kol dnes odtestoval Valentino Rossi a byl hodně frustrovaný: "Další den, který jsme v podstatě ztratili. To je opravdu škoda, pro nás je důležité co nejvíce jezdit a navíc byly podmínky na trati rozhodně lepší než včera".
"Při použití obou motocyklů jsme zkoušeli novou kontrolu trakce a také updates na software, tedy kontrolu wheelie a jiné malé detaily, které musíme změnit na jezdecké pozici. Měl jsem velmi dobrý pocit z jízdy, takže jsem se soustředil pouze na nastavení jednoho motocyklu a nechal nazout nové pneumatiky, když začalo pršet. Game Over. Pozitivní bylo, že mám velmi dobrý pocit ze všech nových dílů a tak jen doufám, že zítra budeme moci jezdit déle", hodnotil dnešní druhý den sedmý v časové tabulce a tedy poslední na prototypových motocyklech, Valentino Rossi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist