Haslam: "Pokud půjde BMW do MotoGP, tak se mnou!"

Jednu sezónu MotoGP má britský vicemistr světa superbiků už za sebou, když na motocyklu Shell Advance Honda závodil v MotoGP v roce 2001. Ovšem nějaká hitparáda to tehdy z jeho strany zrovna nebyla, celkově skončil současný tovární jezdec BMW jako 19. a nejlépe dojel v brazilském Riu na 11. pozici.

"Nevidím žádný rozdíl mezi MotoGP a WSBK, obě dvě série jsou závody mistrovství světa a já se chci stát mistrem světa", říká 27-letý britský jezdec a dodává: "BMW, jak se zdá, chce závodit v mistrovství světa MotoGP. Samozřejmě, že nejvíc to záleží na tom, s jakým motocyklem. S tím současným superbikovým S1000 RR to nemá vůbec smysl. A také nevím, kdy to chce BMW uskutečnit. Ovšem to, že o tom vůbec mluví, je z mé strany hodně pozitivní." 
Haslam, stejně jako každý jiný motocyklový závodník na světové úrovni, chce startovat v závodech královské kubatury MotoGP a kdo tvrdí opak, tak jen lže. Ovšem Haslam to nechce za každou cenu: "V minulosti jsem měl nabídky z MotoGP, ale já přestoupím až v okamžiku, kdy dostanu k dispozici konkurence schopný "balíček". Se špatným bikem to totiž nemá vůbec význam. Pokud dostanu šanci jet MotoGP úspěšně, tak je to fantastické, pokud ale ne, tak to nechám ležet a běžet." 
"S novým reglementem na rok 2012 pro MotoGP se urychlí i vývoj současného superbikového motocyklu", ví moc dobře Haslam a dodává: "Pokud by tedy BMW chtělo nastoupit do MotoGP s konkurence schopným motocyklem, tak chci být já tím jezdcem, který bude za jeho řidítky! Když jsem podepsal smlouvu s BMW, tak jsem si dal cíl na první rok, stát se mistrem světa v superbicích. V roce druhém pak titul obhájit. A potom se chci sám rozhodnout, zda přejdu dál, tedy do MotoGP. Myslím si ale, že samo BMW bude rádo, že si mě podrží a se mnou pak pojede MotoGP!"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist