Grand Prix Katalánska pohledem našich

Ze španělského okruhu v Montmeló dovezl bodový příděl jenom jeden z našich reprezentantů, zato ale pořádný!

Kapitoly článku

Karel Abraham se celý víkend pohyboval v elitní patnáctce, kdy v obou volných trénicních byl čtrnáctý a díky dvanáctému místu ve kvalifikaci tak startoval ze stejné pozice jako před týdnem v Assenu, kde skončil devátý. Další zlepšení zaznamenal i ve Warm-pu, kde zaznamenal desátý čas , ale to nejlepší přišlo v samotném závodě. Karel ustál dramatický úvod závodu, kdy došlo v první zatáčce k několika pádům, a po prvním kole byl na desáté pozici. Útočil ale dál. Vypořádal se s Hernandezem i Moralesem a v 5. kole předjel vedoucího jezdce šampionátu Španěla Eliase a Itala Corsiho. Dostal se tak na páté místo a bylo jasné, že má na to se konečně prosadit v absolutní špičce. Elias s Corsim se ale nevzdali. Patnáct kol si to tahle trojice rozdávala mezi sebou. Ve dvacátém okruhu snahu soupeřů Karel konečně zlomil. Dostal se na čtvrtou pozici a stahoval odstup na třetího Španěla Simona. V cíli mu na loňského mistra světa ve stopětadvacítkách chybělo něco přes sekundu. I tak byl ale Abaja se čtvrtým místem, které je jeho nejlepším výsledkem ve světovém šampionátu, maximálně spokojen. V celkové klasifikaci postoupil na patnácté místo.



Karel Abraham po závodě řekl:
"Jsem šťastný, byl to super závod. Po startu jsem naštěstí ustál horké chvíle v první zatáčce, kde bylo dost pádů. Pak jsem se chytil a zajížděl velice rychlá kola. Předjížděl jsem soupeře a postupoval dopředu. Brzdili mne i Elias s Corsim, a tak jsem je předjel. Oni mi to pak vrátili a až do závěru to byla s nimi napínavá přetahovaná. Bohužel skupinka vpředu nám ujížděla. V posledních dvou kolech jsem se snažil dojet třetího Simona, ale potřeboval bych ještě tak dvě kola, abych ho mohl ohrozit. Se čtvrtou příčkou jsem přesto maximálně spokojen. Motorka byla připravena výborně. Nastavení se osvědčilo. Podařilo se nám vybrat i vhodné pneumatiky, přední měla tvrdou směs, zadní naopak měkčí. Ve finiši to sice už klouzalo, ale s tím jsem počítal. V Barceloně nám to konečně vyšlo, tak věřím, že se bude dařit i dál. Hlavně na domácí trati v Brně bych chtěl fanouškům nabídnout nejen skvělou bitvu, ale také co nejlepší výsledek."


Průběžné pořadí šampionátu

1 Toni ELIAS MoriwakiSPA111; 2 Thomas LUTHI MoriwakiSWI94; 3 Julian SIMON SuterSPA77; 4 Shoya TOMIZAWA SuterJPN76; 5 Andrea IANNONE Speed UpITA70; 6 Simone CORSI MotobiITA65; 7 Jules CLUZEL SuterFRA57; 8 Yuki TAKAHASHI Tech 3JPN52; 9 Sergio GADEA Pons KalexSPA47; 10 Gabor TALMACSI Speed UpHUN42; 11 Alex DEBON FTRSPA37; 12 Ratthapark WILAIROT BimotaTHA25; 13 Fonsi NIETO MoriwakiSPA25; 14 Scott REDDING SuterGBR23; 15 Karel ABRAHAM FTRCZE22; 16 Roberto ROLFO SuterITA21; 17 Kenny NOYES PromoharrisUSA18;18 Mike DI MEGLIO SuterFRA17; 19 Dominique AEGERTER SuterSWI15; 20 Yonny HERNANDEZ BQR-Moto2COL15; 21 Mattia PASINI MotobiITA12; 22 Stefan BRADL SuterGER11; 23 Alex DE ANGELIS Force GP210RSM11; 24 Alex BALDOLINI I.C.P.ITA9; 25 Xavier SIMEON MoriwakiBEL8; 26 Anthony WEST MZ-RE HondaAUS8; 27 Hector FAUBEL SuterSPA4; 28 Lukas PESEK MoriwakiCZE4; 29 Arne TODE SuterGER2; 30 Yusuke TESHIMA MotobiJPN1; 31 Claudio CORTI SuterITA1

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist