Grand Prix Itálie 125 ccm - kvalifikace

Mika Kallio uhájil svou vedoucí pozici, Lukáš Pešek propadl o pět míst, Karel Abrahám se naopak o zlepšil a je z toho 37. místo.

Svým posledním kolem potvrdil Mika Kallio svou vedoucí úlohu v kvalifikaci na Grand Prix Itálie, když časem 1:58,662 zaznamenal Pole Position pro start zítřejšího závodu třídy 125 ccm. Na druhém místě se umístil další jezdec továrny KTM, kterým je Maďar Gábor Talmacsi, jenž za Kalliem zaostal o 0,490 sekundy. Třetím místem se může pochlubit španělský pilot Héctor Faubel, jenž byl již oproti Kalliovi pomalejší o více jak sekundu (1,050). Jako čtvrtý a tím i jako poslední v první řadě, se na startu zítřejšího závodu objeví domácí Mattia Pasini (+1,114).
Pátou pozici vybojoval Marco Simoncelli, před šestým Thomasem Lüthim. Na sedmém místě se celkem překvapivě objevil Michele Conti, tedy vedoucí jezdec Mistrovství Evropy. Uvážíme li, že je to jezdec se stejnou výkonností jako náš Igor Kaláb, může nás jen mrzet, že se brněnský jezdec vzhledem ke svému věku již na startu této třídy nemůže objevit. Také je na zamyšlení, zda se špička evropského mistrovství tolik přiblížila špičce mistrovství světového, či zda špička světového mistrovství začíná propadat k špičce evropského mistrovství. Druhou řadu doplní osmý Julian Simon.
Třetí řadu poté vytvoří devátý Fabrizio Lai. Lukáš Pešek, který se dnes nedokázal zlepšit, když zajel prakticky stejný čas jako ve včerejší části kvalifikace (dnes +0,009 sekundy) skončil nakonec na desáté pozici, těsně před jedenáctým Mike Di Megliem a dvanáctým Angelem Rodrigueyem.
Karel Abrahám dnes v kvalifikaci zajel čas 2:02,422, se kterým se umístil na 37. místě a do závodu tak odstartuje z velmi vzdálené pozice.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist