Grand Prix Catalunye MotoGP

Valentino Rossi počtvrté v řadě vítězí v závodě nejprestižnější třídy MotoGP. Domácí Sete Gibernau končí na druhém místě, Marco Melandri i tentokrát na stupních vítězů.

Valentino Rossi opět vítězí v dalším závodě třídy MotoGP, když tentokrát jeho jízdu viděla okrajová část Barcelony - Montmelo. Na druhém místě dokončil závod dlouho vedoucí Sete Gibernau, jenž nakonec ztratil 1,094 sekundy. Jako třetí se cílem převalil Marco Melandri (+7,810), který uhájil své místo před zle dotírajícím Alexem Barrosem a nakonec pátým Nicky Haydenem.
Na šestém místě skončil Max Biaggi, za jehož zády přijel sedmý Colin Edwards, osmý Troy Bayliss, devátý Shinya Nakano a desátý Ruben Xaus.
Na jedenáctém místě skončil lepší z tovární dvojice Ducati Carlos Checa, který na dvanáctou pozici poslal Lorise Capirossiho. Třináctý projel cílem David Checa, jenž v týmu Fortuna Yamaha nahradil včera odstoupivšího Toni Elíase. Poslední body si rozebrali čtrnáctý Roberto Rolfo a patnáctý Kenny Roberts.
V celkovém pořadí se na prvních pěti místech nic nezměnilo, samotní jezdci si pouze připsali další body. První je tak stále Valentrino Rossi (145 bodů), druhý Marco Melandri (87) má však již ztrátu propastných 58 bodů. Na třetím místě zůstává Max Biaggi (77), na kterého snížil svou ztrátu čtvrtý Sete Gibernau (73). Pětici nejlepších stále uzavírá Alex Barros (65).

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist