GP Turecka - pátek

Mika Kallio, Sebastian Porto a Marco Melandri nejrychlejší během pátečního dne, naši jezdci až na Lukáše Peška hluboko v jezdeckém poli.

125 ccm - 1. kvalifikace:
Jak v prvním volném tréninku, tak i v první kvalifikaci byl nejrychlejší finský jezdec Mika Kallio, který časem 2:04,740 odsunul na druhé místo španělského pilota Héctora Faubela o 0,257 sekundy. Třetí dnes skončil Tomoyoshi Koyama a čtvrtý Gábor Talmacsi.
Na pátém místě dokončil úvodní kvalifikaci švýcarský jezdec Thomas Lüthi, který společně s dnešním vítězem bojuje o světový titul. Náš Lukáš Pešek dokončil své nejrychlejší kolo o 1,305 sekundy pomaleji něž vítězný Kallio a s časem 2:06,045 se prozatím kvalifikoval na jedenácté pozici. Karel Abraham byl pomalejší než Kallio o 3,880 sekundy, což mu prozatím stačí pouze na 27. pozici.
MotoGP - 1. + 2. trénink:
Třída MotoGP měla dnes na programu tradičně dva tréninky. V nich byl nejrychlejším italský mladík Marco Melandri, který časem 1:53,506 vytvořil prozatímní nejrychlejší kolo tohoto nového okruhu. Na druhém místě je po součtu času Sete Gibernau, jenž za Melandrim zaostal o 0,439 sekundy. Třetí skončil Nicky Hayden a čtvrtý Shinya Nakano. Se ztrátou 1,572 sekundy skončil na pátém místě Valentino Rossi.
250 ccm - 1. kvalifikace:
Sebastian Porto zvítězil v úvodní kvalifikaci třídy 250 ccm, když dnes stanovil nejrychlejší čas v hodnotě 1:57,408. Druhý skončil Alex De Angelis, jenž na Porta ztratil 0,136 sekundy. Na třetím místě dnes dokončil kvalifikaci Casey Stoner a na čtvrtém Andrea Dovizioso, který se tak stal prozatím nejrychlejším jezdcem na motocyklu Honda. Již jistý Mistr světa Daniel Pedrosa se prozatím kvalifikoval sedmým časem do druhé řady.
Náš Jakub Smrž byl dnes přesně o 3 sekundy pomalejší než vítězný Porto a čas 2:00,408 mu tak prozatím určil až devatenáctou pozici.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist