GP Španělska 125

Alvaro Bautista vítězí v Grand Prix Španělska, Lukáš Pešek získal po 35 letech pro české barvy pódium v závodech Grand Prix!

Nelze začít jinak, než tím, že po bezmála 35 letech získal český jezdec pódium v závodě Grand Prix. Lukáš Pešek (Derbi) totiž dnes po výborném výkonu, jenž v Jerezu předváděl celé tři dny, dokázal dokončit závod třídy 125 ccm na druhém místě a tím pro sebe zajistit prozatím životní výsledek.
Posledním Čechem, kterému se podařilo dosáhnout na stejný výsledek, byl Bohumil Staša sr., který dokončil 17. července 1971 brněnský závod třídy 350 ccm na druhé pozici, když tehdy doslova senzačně dojel za vítězným Jarno Saarinenem.
V dnešním závodě si první vítězství v kariéře připsal domácí Alvaro Bautista (Aprilia), který porazil našeho jezdce o 3,072 sekundy. Za Lukášem Peškem dojel na třetí pozici Ital Mattia Pasini (Aprilia), jenž dokázal za svými zády udržet smečku svých soupeřů. Čtvrtý tak dojel Mika Kallio, pátý Julian Simon, šestý Héctor Faubel a sedmý Sergio Gadea. Osmý Gabor Talmacsi již ztrácel několik dalších sekund, stejně jako devátý Joan Olive a desátý Pablo Nieto.
Druhý český zástupce Karel Abraham těžil z většího počtu odstoupivších jezdců a v závodě nakonec dojel na 23. pozici, když jeho ztráta na vítěze činila 1:01,202 minuty, což sice je oproti loňskému závodu pozičně horší výsledek (v roce 2005 Abraham na 22. pozici), nicméně odstup od nejrychlejšího letos Karel Abraham zmenšil o plných 25 sekund.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist