GP Portugalska 125

Alvaro Bautista vítězí v závodě třídy 125 ccm, Lukáš Pešek po bojovném výkonu na čtvrtém místě, Karel Abraham dojel na 11. místě.

Svého osmého vítězství v této sezóně dosáhl španělský jezdec Alvaro Bautistra v dnešním závodě třídy 125 ccm, který poznamenalo odstoupení několika stálých jezdců bodovaných pozic. Na rozdíl od Bautisty tak cíl neviděli, přestože jeli na vysoce bodovaných pozicích, například Di Meglio, Pasini, Smith či Terrol.
S obrovskou ztrátou, vyčíslenou nakonec na propastných 15,098 sekund, přijel na cílovou čáru jako druhý Héctor Faubel, jenž o pouhých 0,014 sekundy porazil nakonec třetího Miku Kallia. Na čtvrtém místě projel cílem náš Lukáš Pešek, který naopak o pouhých 0,033 sekundy odsunul na páté místo Juliana Simona.
Na šesté pozici projel cílem Tomoyoshi Koyama, který tak připravil prozatím nejlepší výsledek pro továrnu Malaguti. Sedmý skončil Fabrizio Lai, osmý Gabor Talmacsi a devátý Simone Corsi. Zaváhání rychlejších jezdců využil Sandro Cortese, jenž dokázal vybojovat pro český tým Elit Caffe Latta Grand Prix Racing umístění v Top Ten, přičemž desáté místo bylo pro Corteseho prvním umístěním v elitní desítce.
Svého nejlepšího místa v dosavadní kariéře Grand Prix dosáhl i český jezdec Karel Abraham, jenž dojel na jedenácté pozici. Dvanáctý byl dnes Pol Espargaro, třináctým místem se mohl utěšovat Lorenzo Zanetti a čtrnáctým dokonce i Federico Sandi. Po výletě mimo trať si pro jeden bod dojel Sergio Gadea, jenž po svém navštívení kačírku jezdil časy rychlejší než skupina bojující o šesté místo.
Třetí český jezdec, Michal Šembera, absolvoval prakticky od startu osamělý závod, na jehož konci přeťal cílovou pásku jako poslední, 30. jezdec, s jedním kolem ztráty.
V celkovém pořadí vede již jistý mistr světa Alvaro Bautista (325 bodů), který svůj náskok na druhého Miku Kallia (242) zvýšil již na doslova propastných 83 bodů. Třetím jezdcem celkového pořadí je Mattia Pasini (185). Náš Lukáš Pešek (143) je stále na šesté pozici, nicméně na pátého Gadeu mu před posledním závodem sezóny, který se jede za čtrnáct dnů ve Valencii, chybí pouhý jeden bod. Karel Abraham (8) je na 23. místě.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist