GP Francie - MotoGP

Valentino Rossi vítězí i v Grand Prix Francie. Na druhém místě Sete Gibernau, třetí Colin Edwards.

Již třetí letošní vítězství slaví Valentino Rossi, když rekordnim posledním kolem dokázal udržet za svými zády Sete Gibernaua (+0,382). Na třetím místě se za dnes skvěle jedoucím Gibernauem umístil americký pilot Colin Edwards, jenž velmi dlouho vedl celé jezdecké pole.
Býborným finišem se na čtvrtém místě dostal do cíle závodu mladý Marco Melandri, který na pátou pozici poslal Maxe Biaggiho, pro kterého je jistě vzhledem ke špatné kvalifikaci a k ošklivému tréninkovému pádu toto umístění uspokojením. Nejlepšího letošního výsledku dosáhl šestým místem Nicky Hayden, který v úvodních kolech jezdil na druhé pozici. Letošního nejlepšího výsledku dosáhl také v cíli sedmý Loris Capirossi, jehož týmový kolega Carlos Checa po kontaktu s Biaggim opustil závod hned v úvodní šikaně. Na osmém místě dojel zelený stroj Kawasaki pilotovaný Shinyou Nakanem, dosavadního nejlepšího výsledku v nejprestižnější motocyklové kategorii zaznamenal devátým místem Toni Elías, který nadělil desátému Troy Baylissovi ostudných 14 sekund.
Jedenáctým místem se před domácím publikem prezentoval Olivier Jacque, jenž opět nahradil zraněného Alexe Hofmanna. Dvanáctý skončil Ruben Xaus a třináctý Kenny Roberts jr. Dva body za čtrnácté místo utržil Jürgen vd Goorbergh, jenž v sedle Hondy týmu Konica Minolta Honda nahradil po pátečním volném tréninku Makoto Tamadu (zranění). Poslední bod získal po zaváháni v úvodní šikaně italský jezdec Roberto Rolfo (měl plné ruce práce, aby nepřejel Carlose Checu).
V celkové klasifikaci má po čtyřech závodech Valentino Rossi (95 bodů) náskok již neuvěřitelných 37 bodů. Druhý je neustále Marco Melandri (58), za jeho záda se však již dostal jeho týmový kolega Sete Gibernau (53). Čtvrtý je Max Biaggi (47) a pátý Alex Barros (43), jenž dnešní závod po pádu nedokončil.
Šampionát Grand Prix pokračuje za tři týdny v italském Mugellu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist