GP Francie – Závod vyhrál Márquez, Kornfeil devátý v Moto3

Kapitoly článku

Moto3 – Závod (22kol)

Do závodu na 22 kol startoval z první řady John McPhee (Petronas Sprinta Racing), Tony Arbolino (VNE Snipers) a Ai Ogura (Honda Team Asia). Druhý řada a Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse), Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3) a Marcos Ramirez (Leopard Racing). Třetí řada Niccoló Antonelli (SIC58 Squadra Corse), Kaito Toba (Honda Team Asia) a Andrea Migno (Bester Capital Dubai). Filip Salač (Redox PrüstelGP) do závodu vyrazil osmnáctý, Jakub Kornfeil (Redox PrüstelGP) jednadvacátý.

Po startu šel do vedení Tatsuki Suzuki, druhý Tony Arbolino a třetí jel John McPhee. Ještě v první kole spadl Sergio Garcia (Estrella Galicia 0,0) a v sedmé zatáčce málem poslal k zemi Filipa Salače, který to sice ustál, ale jen za cenu vyjetí mimo trať. Následně spadl Ai Ogura a jeho motorka ze štěrku únikové zóny dopadla zpět doprostřed dráhy. Bylo velké štěstí, že tam nedošlo ke kontaktu s projíždějícími jezdci. Úhybný manévr musel podniknou také Jakub Kornfeil, který jel jednadvacátý.

V šestém kole závodu jela vpředu skupinka semi závodníků, kterou vedl Tatsuki Suzuki. Na druhé pozici byl Tony Arbolino, třetí Gabriel Rodrigo, čtvrtý Andrea Migno, pátý Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing), šestý John McPhee a sedmý Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team). Jakub Kornfeil se posunul na osmnáctou příčku, Filip Salač jel pětadvacátý. V osmé zatáčce spadl Riccardo Rossi (Kömmerling Gresini Moto3) a hned v dalším kole skončil ve třetí Marcos Ramirez.

V polovině závodu zůstával na špici pole Japonec Tatsuki Suzuki za nímž jel Andrea Migno, který ale musel svádět souboje s pěticí jezdců jedoucích v těsném závěsu, a kterou vedl Lorenzo Dalla Porta. Ve hře o vítězství byl také Gabriel Rodrigo, John McPhee, Tony Arbolino a Aron Canet. Osmý Jaume Masia (Bester Capital Dubai), který jel svoji domácí Grand Prix ztrácel na vedoucí skupinu přes dvě sekundy a ještě 2,2 sekundy vyfasoval během závodu jako penalizaci za krácení tratě. Jakub Kornfeil už figuroval na bodované čtrnácté pozici, Filip Salač pokračoval dvaadvacátý.

V patnáctém kole spadl z desáté pozice Niccoló Antonelli, který zahodil šanci si udržet dobrou pozici v šampionátu. Závod v tu chvíli vedl John McPhee, druhý jel Lorenzo Dalla Porta, třetí Tatsuki Suzuki, který přišel o vedení. Jakub Kornfeil byl dvanáctý, Filip Salač devatenáctý. Havaroval Vicente Perez (Reale Avintia Arizona 77). Sedmý Dennis Foggia (SKY Racing Team VR46) dostal penalizaci 1,9 sekundy za zkrácení tratě. Šest kol před koncem došlo ve třetí zatáčce ke kontaktu mezi padajícím Japoncem Suzukim a za ním jedoucím Italem Arbolinem. Oba skončili na zemi. Spadl Perez a čtyři kola před koncem také Dennis Foggia.

Ve dvacátém kole jel Jakub Kornfeil jen kousek od skupiny bojující o pódiové pozice. Český závodník byl desátý a byla tam šance se posunout pořadím směrem nahoru. Na špici probíhala bitva o vedení a vítěství v závodě mezi jezdci Lorenzo Dalla Porta, John McPhee, Aron Canet, Gabriel Rodrigo a Ai Ogura.

Závod vyhrál po parádní bitvě Skot John McPhee. Na druhé pozici skončil Lorenzo Dalla Porta a na třetí Aron Canet, který jen pár zatáček před cílem byl v kontaktu s Japoncem Tobem, což nebylo úplně z jeho strany čisté. Jakub Kornfeil získal pozici a v cíli bodoval devátým místem. První mistrovský bod si za patnácté místo připisuje Filip Salač.

GP Francie, Moto3 – Závod (22kol)
14°C, dráha suchá, 16°C, vlhkost: 79%
1. # 17 John MCPHEE GBR Petronas Sprinta Racing Honda 37'48.689
2. # 48 Lorenzo DALLA PORTA ITA Leopard Racing Honda +0.106
3. # 44 Aron CANET SPA Sterilgarda Max Racing Team KTM +0.757
4. # 19 Gabriel RODRIGO ARG Kömmerling Gresini Moto3 Honda +0.978
5. # 16 Andrea MIGNO ITA Bester Capital Dubai KTM +1.201
6. # 27 Kaito TOBA JPN Honda Team Asia Honda +1.410
7. # 13 Celestino VIETTI ITA SKY Racing Team VR46 KTM +1.451
8. # 22 Kazuki MASAKI JPN BOE Skull Rider Mugen Race KTM +1.636
9. # 84 Jakub KORNFEIL CZE Redox PruestelGP KTM +1.848
10. # 25 Raul FERNANDEZ SPA Sama Qatar Angel Nieto Team KTM +2.049
11. # 75 Albert ARENAS SPA Sama Qatar Angel Nieto Team KTM +2.663
12. # 5 Jaume MASIA SPA Bester Capital Dubai KTM +3.748
13. # 76 Makar YURCHENKO KAZ BOE Skull Rider Mugen Race KTM +11.812
14. # 71 Ayumu SASAKI JPN Petronas Sprinta Racing Honda +11.896
15. # 12 Filip SALAČ CZE Redox PruestelGP KTM +30.511
16. # 61 Can ONCU TUR Red Bull KTM Ajo KTM +32.544
17. # 69 Tom BOOTH-AMOS GBR CIP Green Power KTM +40.026
               
  Závod nedokončil/neklasifikován:      
  # 7 Dennis FOGGIA ITA SKY Racing Team VR46 KTM  
  # 21 Alonso LOPEZ SPA Estrella Galicia 0,0 Honda  
  # 24 Tatsuki SUZUKI JPN SIC58 Squadra Corse Honda  
  # 14 Tony ARBOLINO ITA VNE Snipers Honda  
  # 77 Vicente PEREZ SPA Reale Avintia Arizona 77 KTM  
  # 23 Niccolò ANTONELLI ITA SIC58 Squadra Corse Honda  
  # 55 Romano FENATI ITA VNE Snipers Honda  
  # 42 Marcos RAMIREZ SPA Leopard Racing Honda  
  # 54 Riccardo ROSSI ITA Kömmerling Gresini Moto3 Honda  
  # 40 Darryn BINDER RSA CIP Green Power KTM  
  # 79 Ai OGURA JPN Honda Team Asia Honda  
  # 11 Sergio GARCIA SPA Estrella Galicia 0,0 Honda  

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
michalpike přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist