GP ČR 125 ccm

Alvaro Bautista vítězstvím zvyšuje svůj náskok na čele celkové klasifikace, Lukáš Pešek po boji o pódium cíl neviděl, Karel Abraham ani na svém okruhu nedokázal předvést výkon směřující k zisku bodů z mistrovství světa.

Alvaro Bautista zvítězil v Grand Prix České republiky třídy 125 ccm, když na cílové čáře porazil o 0,028 sekundy finského jezdce Miku Kallia. Na třetím místě dokončil závod maďarský jezdec Gabor Talmacsi, který tak udělal radost mnoha svým fanouškům, kteří obklopili brněnský okruh.
Na čtvrtém místě dokončil závod Sergio Gadea, který na páté odsunul Thomase Lüthiho z týmu Elit Caffe Latte GP. Šestým jezdcem v cíli byl Mattia Pasini. Na sedmém místě skončil Nicolas Terol, osmý byl Joan Olive, devátý Pablo Nieto a desátý Fabrizio Lai.
Ani jeden z permanentních jezdců naší republiky cíl závodu neviděl, zatímco v závodě nevýrazný Karel Abraham závod vzdal po předchozím pádu již po čtyřech kolech, Lukáš Pešek bojoval o své další pódium. Bohužel v poslední zatáčce závodu havaroval a do cíle se tak také nedostal.
V cíli jsme tedy měli pouze dva české jezdce startující na divokou kartu. Michal Šembera dokončil závod se ztrátou 1:44,337 minuty na 31. místě, Michal Prášek byl se ztrátou 2:10,491 na místě 32.
V celkovém pořadí vede nadále Bautista, který má nyní již 230 bodů. Druhý Kallio má bodů 161 a třetí Pasini 147. Náš Lukáš Pešek zůstává na šestém místě, kde má 102 bodů, což je nejvíce bodů, jakých dokázal jakýkoliv český jezdec dosáhnout během jedné sezóny.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist