GP ČR 125 - 2. kvalifikace

Mika Kallio zvítězil v kvalifikaci na Grand Prix České republiky, Lukáš Pešek odstartuje z první řady, kde mu patří třetí pozice.

Finský závodník Mika Kallio dokázal zvítězit v dnešní kvalifikaci třídy 125 ccm, když s časem 2:07,874 porazil všechny své soupeře. Na druhém místě dokončil kvalifikační boje na Grand Prix České republiky vedoucí muž letošního mistrovství světa Alvaro Bautista, který na Kallia ztratil pouhých 0,025 sekundy. Třetím mužem v první řadě bude náš nejlepší závodník současnosti Lukáš Pešek, který o Pole Position bojoval až do posledních chvil, kdy ještě v závěrečném kole jel nejrychleji na všech mezičasech. Nakonec z toho bylo třetí místo se ztrátou 0,123 sekundy na vítězného Fina. Čtvrtým jezdcem v první řadě bude Španěl Héctor Faubel.
Na páté pozici skončil Mattia Pasini, který až posledním kolem odsunul Nicolase Terola na místo šesté. Sedmý skončil Sergio Gadea, osmý Julian Simon, devátý Gabor Talmacsi a desátý Fabrizio Lai.
Dnešní trénink i kvalifikace konečně vyšla i druhému z českých jezdců této třídy Karlu Abrahamovi, který si dobrým časem jednoho kola 2:09,850 zajistil své dosavadní nejlepší postavení na startu závodu Grand Prix. Karel Abraham do závodu odstartuje z 18. pozice.
Na možnosti svého stroje zajel dobrý čas 2:11,788 i Michal Šembera, který však bude startovat až ze 35. místa. Michal Prášek se časem 2:14,514 kvalifikoval do závodu jako 43. jezdec výsledkové listiny.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist