GP Catalunye 250

Andrea Dovizioso poprve vítězí v závodě čtvrtlitrů a upevňuje si tak své vedoucí místo v celkovém pořadí, náš Jakub Smrž dnes závod nedokončil, když havaroval v osmém kole.

Andrea Dovizioso se radoval ze svého premiérového vítězství ve třídě 250 ccm, když byl dnes nejlepší v závodě čtvrtlitrů na okruhu Catalunya. Na druhém místě dokončil závod se ztrátou 0,095 domácí Jorge Lorenzo, jehož těsně následoval Alex De Angelis. Po kontaktu s protivníkem se na čtvrté místo propadl Ital Roberto Locatelli, kterého na pátém místě následoval Španěl Alex Debon.
Na šestém místě přijel těsně za Debonem Japonec Hiroshi Aoyama, kterého jen těsně následoval sedmý Yuki Takahashi.
Za osmým Sylvainem Guintolim přijel s obrovskou ztrátou, která tradičně dělí nejlepších sedm, osm jezdců od zbytku světa, Australan Anthony West. Desítku nejlepších dnes uzavřel Kolumbijec Martin Cardenas.
Na jedenáctém místě dojel druhý z továrních jezdců KTM Manuel Poggiali. Dvanáctý byl Andrea Ballerini, třináctý nováček Jules Cluzel, pro kterého to byly první body v Grand Prix. Na čtrnáctém místě dojel Arturo Tizon a na místě patnáctém Fabrizio Perren.
Náš Jakub Smrž poprvé ztratil již na startu, další jezdci ho nekompromisně předjeli při brždění do úvodní zatáčky. Jakub Smrž tak cíl úvodního kola projížděl až na čtrnáctém místě. Poté se sice dokázal rychle dostat na deváté místo, vytvořit si malý, dvousekundový náskok na Westa, jeho časy byly ovšem o sekundu pomalejší než časy osmého Guintoliho a o více než dvě sekundy pomalejší než časy vedoucích jezdců. Mezera mezi Guintolim a Jakubem postupně narůstala a již v sedmém kole činila více jak šest sekund. Jakub Smrž však dnes nedokázal na rychlé tempo nejlepších odpovědět a v osmém kole se po pádu se závodem rozloučil.
V celkovém pořadí vede Dovizioso (133) již o 25 bodů, druhý je Jorge Lorenzo (108) a třetí Yuki Takahashi (89). Náš Jakub Smrž (27) se propadl na třinácté místo, když se přes něj dostali Australan West i Kolumbijec Cardenas.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist