GP Británie - MotoGP

Královská kubatura se v britském Doningtonu stala kořistí mladíka Casey Stonera.

Australan Casey Stoner zvyšuje svůj náskok na čele celkové klasifikace, když dnes vítězí v dalším závodě třídy MotoGP. V britském Doningtonu poráží Stoner o 11,768 Colina Edwards, za kterým dojíždí o dalších 3,910 sekundy třetí Chris Vermeulen.
Na čtvrtém místě skončil Valentino Rossi, který tak v letošním roce opět nedokázal čelit zdrcujícímu ataku australského mladíka. Na pátém místě dojel Američan John Hopkins, který se z této pozici mohl radovat i díky havárii dobře jedoucího Lorise Capirossiho. Šesté místo vybojoval Randy de Puniet, sedmé nestárnoucí Alex Barros, osmé kamenný Daniel Pedrosa, o němž je známé, že s vodou není zrovna velký kamarád. Deváté místo vybojoval Němec Alex Hofmann a desáté Ital Marco Melandri.
Na jedenáctém místě přijel Australan Anthony West, který tak prožil skvělou premiéru i přes pád v počátku závodu. Dvanáctý skončil Toni Elías, třináctý Kurtis Roberts, čtrnáctý Shinya Nakano a patnáctý Makoto Tamada.
Na čele šampionátu si Casey Stoner (165 bodů) zvýšil svůj náskok na druhého Valentina Rossiho (139), třetí je stále Dany Pedrosa (106).

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist