GP Austrálie – Závody odjely jen třídy Moto3™ a Moto2™, sprint MotoGP™ kvůli nepřízni počasí zrušili

Kapitoly článku

Moto2™ - ZÁVOD

Do závodu (mokrý povrch) startoval z první pozice Fermín Aldeguer (Beta Tools SpeedUp), druhý Aron Canet (Pons Wegow Los40) a třetí Alonso Lopez (SpeedUp Racing). Druhá řada a Joe Roberts (Italtrans Racing Team), Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) a Jake Dixon (Inde GASGAS Aspar Team). Z třetí řady vyrazil Sergio Garcia (Pons Wegow Los40), Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team) a Darryn Binder (Liqui Moly Husqvarna Intact GP). Čech Filip Salač (QJMOTOR Gresini Moto2) odstartoval osmnáctý. Španěl Pedro Acosta měl ale problém při nájezdu na startovní rošt, protože spadl a měl velký problém dostat motorku do prostoru startu a cíle. Nakonec do závodu vyrazil až jako poslední.

Na moment se na první pozici dostal Aron Canet, ale ve druhé zatáčce si první pozici vzal Fermín Aldeguer. Nicméně v závěru kola bylo vše jinak, jelikož závod vedl Sergio Garcia, Filip Salač byl druhý a Jake Dixon třetí. Salač, který startoval osmnáctý byl druhý, tak tomu se říká progres! Havaroval Alonso Lopez, který nedokončil první kolo. Pedro Acosta, který do závodu odstartoval až jako poslední jel na čtyřiadvacáté pozici. Ve třetím kole havaroval Darryn Binder a o něco později skončil na zemi Nizozemec Zonta VD Goorbergh (Fieten Olie Racing GP) a Barry Baltus (Fieten Olie Racing GP). První jel sergio Garcia, druhý Tony Arbolino a třetí Filip Salač, který měl sekundu za sebou Sama Lowese. Ve čtvrtém kole havaroval první Sergio Garcia, ve stejném místě spadl Filip Salač a o něco později havaroval Sam Lowes. V pátém kole spadl Jake Dixon a Mattia Casadei (Fantic Racing).

Po pěti odjetých kolech vedl Tony Arbolino náskokem téměř třinácti sekund na druhého Fermína Aldeguera. Třetí byl Aron Canet, čtvrtý Izan Guevara a pátý jel Jeremy Alcoba (QJMOTOR Gresini Moto2). Lídr průběžného hodnocení Pedro Acosta již figuroval na desáté pozici a snažil se eliminovat ztrátu, která by vznikla v průběžném hodnocení, pokud by Arbolino závod vyhrál. V devátém kole havaroval Celestino Vietti (Fantic Racing). Závod plný pádů pokračoval a do boxů zamířil Manuel Gonzalez a Ai Ogura.

V desátém kole jezdci uviděli červené vlajky podél trati, jelikož závod zastavili kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám. Závod měl být restartován na 6 kol. To nebyla ideální situace pro prvního Arbolina, který přišel o 15 sekund náskoku, naopak je to výhoda pro Acostu, který tím umazal veškerou ztrátu. Nakonec ale přišlo rozhodnutí závod ukončit, a protože nebyly odjety dvě třetiny, jezdci dostanou polovinu bodů.

Závod Moto2™ australské Grand Prix vyhrál Tony Arbolino, druhé místo obsadil Aron Canet, třetí skončil Fermín Aldeguer. Španěl Pedro Acosta je devátý a zůstává i nadále lídrem průběžného hodnocení.

GP Austrálie, Moto2™ – ZÁVOD (23kol)
13°C, dráha suchá, 15°C, vlhkost: 87%
1. Tony Arbolino ELF Marc VDS Racing Team 16:22.970
2. Aron Canet Pons Wegow Los40 +15.088
3. Fermín Aldeguer GT Trevisan SpeedUp +15.614
4. Jeremy Alcoba QJMOTOR Gresini Moto2™ +1kolo
5. Joe Roberts Italtrans Racing Team +1kolo
6. Izan Guevara GASGAS Aspar Team +1kolo
7. Somkiat Chantra IDEMITSU Honda Team Asia +1kolo
8. Bo Bendsneyder Pertamina Mandalika SAG Team +1kolo
9. Pedro Acosta Red Bull KTM Ajo +1kolo
10. Marcos Ramirez OnlyFans American Racing +1kolo
11. Taiga Hada Pertamina Mandalika SAG Team +1kolo
12. Rory Skinner OnlyFans American Racing +1kolo
13. Manuel Gonzalez Correos Prepago Yamaha VR46 Team +1kolo
14. Albert Arenas Red Bull KTM Ajo +1kolo
15. Ai Ogura IDEMITSU Honda Team Asia +1kolo
16. Kohta Nozane Correos Prepago Yamaha VR46 Team +1kolo
17. Dennis Foggia Italtrans Racing Team +1kolo
18. Alberto Surra Forward Team +1kolo
19. Alex Escrig Forward Team +1kolo
20. Lukas Tulovic Liqui Moly Husqvarna Intact GP +1kolo
       
Závod nedokončil/neklasifikován:    
  Alonso Lopez GT Trevisan SpeedUp  
  Celestino Vietti Fantic Racing  
  Mattia Casadei Fantic Racing  
  Jake Dixon GASGAS Aspar Team  
  Sam Lowes ELF Marc VDS Racing Team  
  Filip Salac QJMOTOR Gresini Moto2™  
  Sergio Garcia Pons Wegow Los40  
  Barry Baltus Fieten Olie Racing GP  
  Zonta Van Den Goorbergh Fieten Olie Racing GP  
  Darryn Binder Liqui Moly Husqvarna Intact GP  

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist