GP Austrálie – Závody odjely jen třídy Moto3™ a Moto2™, sprint MotoGP™ kvůli nepřízni počasí zrušili

Třetím a závěrečným dnem australské Grand Prix byla neděle, den závodu. Kvůli výrazné změně povětrnostních podmínek absolvovali zahřívací tréninky všechny tři třídy MS silničních motocyklů a celý program byl o hodinu posunut, aby se před zhoršením počasí stačilo odjet alespoň něco. Kompletní délku měl závod Moto3™, který vyhrál Deniz Öncü. Klání Moto2™ již museli předčasně ukončit kvůli povětrnostním podmínkám a pádům řady jezdců. Z polovičního přídělu bodů se radoval vítěz klání Moto2™ Tony Arbolino. Sprint MotoGP™, který měl start ve čtyři ráno středoevropského času, následně zrušili úplně. Lídrem průběžného hodnocení je v královské kubatuře Francesco Bagnaia. Příští týden je na programu sedmnáctý podnik sezony Velká cena Thajska.

Kapitoly článku

MotoGP™ - ZÁVOD Tissot Sprint (zrušeno)

V pátek padlo v Austrálii rozhodnutí odjet hlavní závod v sobotu a sprint přesunout na neděli. Rozhodnutí správné, jelikož podmínky na Phillip Islandu nebyly v neděli ideální. Do 13kol sprintového závodu (na mokrém povrchu) australské GP měl z první řady odstartovat Jorge Martin (Prima Pramac Racing), Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) a Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team). Z druhé řady Aleix Espargaró (Aprilia Racing), Johann Zarco (Prima Pramac Racing) a Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP). Třetí řada a Marc Márquez (Repsol Honda Team), Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing), Maverick Viňales (Aprilia Racing).

Přibližně půl hodiny před plánovaným startem sprintového klání MotoGP™ přišlo rozhodnutí, že závod Tissot Sprint Race MotoGP™ kvůli povětrnostním podmínkám a následné předpovědi, zrušili.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist