GP Argentiny – V Termas de Río Hondo slaví Aprilia, vyhrál Aleix Espargaró

Kapitoly článku

Moto2 – Závod (23kol)

Do 23 kol závodu odstartoval z první řady Fermin Aldeguer (MB Conveyors Speed Up), Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) a Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team). Z druhé řady vyrazil Albert Arenas (Autosolar GasGas Aspar Team), Jake Dixon (Autosolar GasGas Aspar Team) a Celestino Vietti (Mooney VR46 Racing Team). Třetí řada a trojice Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia), Ai Ogura (Honda Team Asia) a Bo Bendsneyder (Pertamina Mandalika SAG Team). Český závodník Filip Salač (Gresini Racing Moto2) odstartoval z třiadvacáté pozice.

První kolo bylo hodně divoké, protože hned v první zatáčce havaroval jeden z favoritů Augusto Fernandez, který tam zřejmě trefil zadní kol motorky Ai Ogury. Další kontakt byl mezi dvojicí Niccoló Antonelli a Sean Kelly (American Racing). Pro oba závod skončil. Závodní pole vedl Fermin Aldeguer, druhý byl Celestino Vietti a třetí Somkiat Chantra, který měl těsně za sebou dvojici Aron Canet a Tony Arbolino. Filip Salač byl na dvaadvacáté pozici.

Po pěti odjetých kolech jel na špici pole Moto2 Celestino Vietti, lídr průběžného hodnocení. Druhý Fermin Aldeguer ztrácel téměř půl sekundy, třetí Somkiat Chantra jel šest desetin za Španělem. Na pódiovou pozici ztrácel téměř sekundu čtvrtý Aron Canet, pátý Tony Arbolino jel devět desetin za Canetem a těsně za sebou vezl Japonce Ai Ogura, který šel v sedmém kole před Itala Arbolina. Jake Dixon byl sedmý, Bo Bendsneyder osmý a první desítku uzavíral Albert Arenas a Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo), jemuž na prvního chybělo 6,1 sekundy. Český závodník Filip Salač pokračoval stále na dvaadvacáté pozici. Salačův týmový kolega Alessandro Zaccone měl technický problém a chvíli byl v boxech než se znovu vrátil na trať a pokračoval v závodu.

V osmém kole došlo ve třinácté zatáčce ke kontaktu mezi Aldeguerem a vedoucím jezdcem Viettim. Ital boční náraz ustál, ale Aldeguer skončil po divokém pádu na zemi. Nakonec bylo štěstě, že si nic neudělal, protože to byl pád na obrubníky. Na prvních dvou pozicích jeli jezdci, kteří měli v závodu kontakt s pádem soupeře – Vietti a Ogura. Oba dělily jen necelé čtyři desetiny. Na třetím místě jel Aron Canet, který na Thajce ztrácel 1,3 sekundy.

V polovině závodu byl Celestino Vietti o něco delší na brzdy, Somkiat Chantra jel před Itala a vše si raději pohledem kontroloval, aby to nedopadlo jak s Aldeguerem. Oba pak pokračovali v boji o první místo a několikrát si pozici vyměnili. Vše sledoval třetí Ai Ogura, který předjel Arona Caneta. Honda Team Asia měla oba jezdce na pódiových pozicích, takže hodně napínavé klání pro všechny v boxu. Bohužel ve druhé zatáčce havaroval Filip Salač, který ani ve třetím podniku sezony své první body v Moto2 nezíská.

Pět kol před cílem závodu vedl náskokem osmi desetin Celestino Vietti, druhý byl vítěz z Indonésie Somkiat Chantra a o třetí místo intenzivně bojoval Ai Ogura s Arnome Canetem. Pátý Tony Arbolino ztrácel na pódiovou pozici 1,2 sekundy. Velmi dobře si vedl nováček Pedro Acosta, jemuž patřila sedmá pozice o níž ještě musel bojovat s Albertem Arenasem. V jednadvacátém kole havaroval domácí závodník Gabriel Rodrigo (Pertamina Mandalika SAG Team), který měl velké štěstí, že ho netrefili závodníci jedoucí těsně za ním. Spadl také Jorge Navarro (Flexbox HP40) a o něco později Lorenzo Dalla Porta (Italtrans Racing Team).

Závod Velké ceny Argentiny vyhrál Celestino Vietti, jenž si tak upevňuje pozici lídra průběžného hodnocení. Druhý projel cílem Thajec Somkiat Chantra, třetí místo vybojoval po urputném souboji Ai Ogura, jemuž se podařilo porazit Arona Caneta. Na stupních vítězů má Honda Asia oba své jezdce, což je pro tým velký úspěch.

GP Argentiny, Moto2 – Závod (23kol)
24°C, dráha suchá, 42°C, vlhkost: 54%
1. 13 Celestino Vietti IT Mooney VR46 Racing Team Kalex 39'44.098
2. 35 Somkiat Chantra TH IDEMITSU Honda Team Asia Kalex +1.538
3. 79 Ai Ogura JP Idemitsu Honda Team Asia Kalex +5.703
4. 40 Aron Canet ES Flexbox HP40 Kalex +5.88
5. 96 Jake Dixon GB Inde GASGAS Aspar Team Kalex +6.584
6. 14 Tony Arbolino IT ELF Marc VDS Racing Team Kalex +7.538
7. 51 Pedro Acosta ES Red Bull KTM Ajo Kalex +12.177
8. 75 Albert Arenas ES Inde GASGAS Aspar Team Kalex +12.418
9. 64 Bo Bendsneyder NL Pertamina Mandalika SAG Team Kalex +13.656
10. 22 Sam Lowes GB ELF Marc VDS Racing Team Kalex +14.254
11. 6 Cameron Beaubier US American Racing Kalex +20.077
12. 23 Marcel Schrotter DE Liqui Moly Intact GP Kalex +25.736
13. 16 Joe Roberts US Italtrans Racing Team Kalex +28.317
14. 18 Manuel Gonzalez ES Yamaha VR46 Master Camp Team Kalex +29.784
15. 42 Marcos Ramirez ES MV Agusta Forward Team MV Agusta +30.27
16. 52 Jeremy Alcoba ES Liqui Moly Intact GP Kalex +37.884
17. 24 Simone Corsi IT MV Agusta Forward Team MV Agusta +37.956
18. 5 Romano Fenati IT MB Conveyors Speed Up Boscoscuro +38.325
19. 81 Keminth Kubo TH Yamaha VR46 Master Camp Team Kalex +64.858
           
Závod nedokončil/neklasifikován:    
  84 Zonta Van Den Goorbergh NL RW Racing GP Kalex  
  9 Jorge Navarro ES Flexbox HP40 Kalex  
  2 Gabriel Rodrigo AR Pertamina Mandalika SAG Team Kalex  
  19 Lorenzo Dalla Porta IT Italtrans Racing Team Kalex  
  12 Filip Salač CZ Gresini Racing Moto2 Kalex  
  54 Fermín Aldeguer ES MB Conveyors Speed Up Boscoscuro  
  61 Alessandro Zaccone IT Gresini Racing Moto2 Kalex  
  4 Sean Dylan Kelly US American Racing Kalex  
  28 Niccolò Antonelli IT Mooney VR46 Racing Team Kalex  
  37 Augusto Fernandez ES Red Bull KTM Ajo Kalex  

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist