GP Argentiny – V Termas de Río Hondo slaví Aprilia, vyhrál Aleix Espargaró

Kapitoly článku

Moto3 – Závod (21kol)

Do 21kol závodu odstartoval z první řady Sergio Garcia (Gaviota GASGAS Aspar Team), Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max Racing Team) a Izan Guevara (Gaviota GASGAS Aspar Team). Z druhé řady vyrazil Riccardo Rossi (SIC58 Squadra Corse), Joel Kelso (CIP Green Power) a Daniel Holgado (Red Bull KTM Ajo). Třetí řada a trojice Xavier Artigas (CFMoto Racing PrüstelGP), Andrea Migno (Rivacold Snipers Team) a Tatsuki Suzuki (Leopard Racing). Lídr průběžného hodnocení Dennis Foggia (Leopard Racing) startoval jedenáctý. Ayumu Sasaki měl penalizaci z Indonésie za to, že k zemi poslal Itala Migna a po startu musel projet jedním dlouhým kolem.

Vedení si po startu udržel Sergio Gadea, který také najížděl do druhého kola na špici závodního pole. Těsně za Španělem jel jeho týmový kolega Izan Guevara, který ve druhém kole převzal vedení. Třetí byl Ayumu Sasaki, jenž byl upozorňován na nutnost zajet dlouhé kolo. Čtvrtý jel Riccardo Rossi, pátý Xavier Artigas, šestý Diogo Moreira.

Po pěti kolech jeli na špici dva jezdci stáje Aspar – Izan Guevara a Sergio Garcia. Sedm desetin ztrácela na vedení druhá skupina, kterou vedl Jaume Masia, čtvrtý byl Andrea Migno, pátý Diogo Moreira a šestý Daniel Holgado. Třetí skupinu vedl s mírnou ztrátou Tatsuki Suzuki, osmý jel Riccardo Rossi, devátý byl Dennis Foggia a desátý Carlos Tatay. V sedmém kole havaroval Xavier Artigas. Japonec Sasaki, který musel projet dlouhým kolem byl třináctý.

Turek Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech 3) dostal penalizaci v podobě průjezdu dlouhým kolem. Ana Carrasco (BOE SKX) měla problémy s motorkou, zajele do boxů, a krátce po návratu na trať havarovala. V devátém kole uviděl příkaz k průjezdu dlouhým kolem Adrian Fernandez (Red Bull KTM Ajo). Závod vedl Izan Guevara, jehož těsně následovala čtveřice Sergio Garcia, Jaume Masia, Diogo Moreira a Andrea Migno. Vedoucí závodník Guevara ale v jednu chvíli zpomalil, zvedl ruku a zajel na travnatou plochu lemující trať, kde jeho cesta za vítězstvím předčasně skončila.

Od poloviny závodu vedl Sergio Gadea, druhý jel Andrea Migno, třetí byl Jaume Masia, čtvrtý už Dennis Fogia, jemuž na vedení chybělo něco přes tři desetiny. Za Italem jel Tatsuki Suzuki a Diogo Moreira. V patnáctém kole jela vpředu pětičlenná skupina, která měla velké ambice bojovat o vítězství. Jenže Moto3 jsou tak vyrovnaná soutěž, že v době, kdy do konce chybělo šest kol, měla první skupina deset členů. Ve třinácté zatáčce pak Andrea Migno narazil do Masie a oba skončili na zemi, takže vedoucí skupina měla o dva jezdce méně. V Indonésii podobně sundal Migna Japonec Sasaki, teď Migno poslal k zemi Jaume Masiu. Incident byl vyšetřován komisaři FIM.

Do posledního kola najel na první pozici Dennis Foggia, který Garciu předjel v poslední zatáčce před cílovou rovinkou. Třetí jel Tatsuki Suzuki, čtvrtý Ayumi Sasaki, jemuž na pódium chyběly dvě desetiny. V posledním kole tak Fedl Dennis Foggia, druhý jel Tatsuki Suzuki a třetí byl Sergio Garcia, jenž ale nic nevzdával a bojoval, což mu nakonec přineslo zaslouženou odměnu.

Závod Velké ceny Argentiny vyhrál po skvělé a hodně těsné bitvě, Španěl Sergio Garcia, jenž se tak stává novým lídrem průběžného hodnocení. Druhý projel cílem Dennis Foggia, třetí byl Ayumu Sasaki, který i přes penalizaci průjezdem dlouhým kolem dokázal získat třetí místo. Čtvrtý byl Tatsuki Suzuki, ale ten o tuto pozici přišel kvůli výjezdu mimo trať v nájezdu na cílovou rovinku, takže se na čtvrtou pozici posunul Riccardo Rossi.

GP Argentiny, Moto3 – závod (21kol)
--°C, dráha suchá, --°C, vlhkost: --%
1. 11 Sergio Garcia ES Gaviota GASGAS Aspar Team GasGas 38'23.433
2. 7 Dennis Foggia IT Leopard Racing Honda +0.146
3. 71 Ayumu Sasaki JP Sterilgarda Husqvarna Max Husqvarna +0.375
4. 54 Riccardo Rossi IT SIC58 Squadra Corse Honda +0.507
5. 24 Tatsuki Suzuki JP Leopard Racing Honda +0.484
6. 10 Diogo Moreira BR MT Helmets - MSI KTM +0.587
7. 96 Daniel Holgado ES Red Bull KTM Ajo KTM +0.715
8. 99 Carlos Tatay ES CFMOTO Racing PrustelGP CFMoto +2.032
9. 27 Kaito Toba JP CIP Green Power KTM +3.098
10. 66 Joel Kelso AU CIP Green Power KTM +3.397
11. 23 Elia Bartolini IT QJMOTOR Avintia Racing Team KTM +7.649
12. 6 Ryusei Yamanaka JP MT Helmets - MSI KTM +8.893
13. 31 Adrian Fernandez ES Red Bull KTM Tech 3 KTM +9.032
14. 53 Deniz Öncü TR Red Bull KTM Tech 3 KTM +9.202
15. 48 Ivan Ortola ES Angeluss MTA Team KTM +9.449
16. 82 Stefano Nepa IT Angeluss MTA Team KTM +22.745
17. 72 Taiyo Furusato JP Honda Team Asia Honda +23.423
18. 18 Matteo Bertelle IT QJMOTOR Avintia Racing Team KTM +23.667
19. 20 Lorenzo Fellon FR Sic58 Squadra Corse Honda +23.81
20. 67 Alberto Surra IT Rivacold Snipers Team Honda +24.041
21. 64 Mario Aji ID Honda Team Asia Honda +24.88
22. 87 Gerard Riu Male ES BOE SKX KTM +37.416
23. 70 Joshua Whatley GB VisionTrack Racing Team Honda +62.131
           
Závod nedokončil/neklasifikován:      
  22 Ana Carrasco ES BOE SKX KTM  
  16 Andrea Migno IT Rivacold Snipers Team Honda  
  28 Izan Guevara ES Gaviota GASGAS Aspar Team GasGas  
  5 Jaume Masia ES Red Bull KTM Ajo KTM  
  43 Xavier Artigas ES CFMOTO Racing PruestelGP CFMoto  
  19 Scott Ogden GB VisionTrack Racing Team Honda  

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist