Francesco Bagnaia měl autonehodu

Španělská média reportují o nehodě Francesca Bagnaiai na Ibize. Havarovat měl v úterý ráno, policisté mu pak naměřili 0,87 promile. Po fyzické stránce má být závodník v pořádku.

O autonehodě Francesca Bagnaiai informovala jako první webová stránka Periodico de Ibiza, která rovněž zveřejnila fotografie havarovaného automobilu. Na místo měla dorazit jak městská policie Sant Josep, tak Guardia Civil, závodník měl nadýchat 0,87 promile, povoleno je přitom ve Španěslku pouhých 0,5 promile v krvi, 0,25 promile dechovým alkoholtesterem.

Jak připomíná web The Race, posledním jezdcem seriálu MotoGP, který byl zachycen pod vlivem alkoholu při řízení automobilu, byl Hector Barbera. Ten za svůj přečin v roce 2018 ztratil místo u týmu Pons Racing v Moto2.

Sám jezdec se k nehodě zatím nevyjádřil, fyzicky by však měl být podle policie v pořádku.

O velkém štěstí mohl v červnu mluvit Aron Canet, který byl také účastníkem autonehody. V jeho případě ale seděla za volantem závodníkova přítelkyně. Jezdec utrpěl pouze několik pohmožděnin, v následujících Grand Prix měl však problémy s krvácením z nosu a do závodu v Assenu ani nenastoupil.

Aktualizace 5. 7. 2022, 21:22: Prohlášení Francesca Bagnaiai: "Včera jsem byl s kamarády na party na Ibize. Oslavovali jsme moje vítězství v Assenu. Přijel jsem na kruhový objezd a skončil s předními koly v příkopu, aniž by do toho byla zapletena další auta či lidé. Kontrola hladiny alkoholu, kterou provedla policie, ukázala, že jsem vypil více, než dovoluje španělský zákon. Je mi moc líto, co se stalo. V podstatě nikdy nepiju, bylo to ode mě lehkovážné a nemělo se to nikdy stát. Všem se omlouvám a ujišťuji vás, že jsem se z toho poučil. Nikdy si nesedejte za volant po požití alkoholu. Děkuji."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist