Francesco Bagnaia má dvouletou smlouvu s Ducati

Výrazná postava jezdecké akademie Valentina Rossiho a současný jezdec Italova týmu Moto2 Francesco Bagnaia ve středu potvrdil podpis dvouleté smlouvy s Ducati. Italský závodník se už nyní může těšit na to, že v letech 2019 a 2020 pojede s Ducati Desmosedici GP týmu královské kubatury Alma Pramac Racing.

Satelit Ducati MotoGP, tým Alma Pramac Racing, má s velkým předstihem jisté služby mladého a talentovaného závodníka, kterým je Francesco Bagnaia. Jeho smlouva je dvouletá, přímo s Ducati, a zahrnuje období let 2019 a 2020.

Francesco “Pecco“ Bagnaia (14.1.1997) jel premiérový ročník mistrovství světa v roce 2013 a od roku 2014 je členem sestavy SKY Racing Team VR46. První umístění na stupních vítězů zaznamenal v roce 2015 v Le Mans, kde závod Moto3 dokončil třetí. První vítězství přišlo o rok později v Nizozemsku a prozatím nejlepší celkové umístění v podobě čtvrtého místa. Od roku 2017 závodí v třídě Moto2, kde byl v premiérové sezoně pátý.

Kdo bude v roce 2019 týmovým kolegou Francesca Bagnaia je zatím s otazníkem. Jack Miller a Danilo Petrucci mají smlouvy do konce roku 2018 a Ital Petrucci již avizoval, že po skončení sezony skončí také jeho spolupráce s Pramac Racingem. U Australana Millera je větší pravděpodobnost, že smlouvu prodlouží, zejména pokud mu sezona vyjde stejně dobře jako předsezonní testy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist