Ezpeleta: MotoGP po celém světě

CEO Dorny Carmelo Ezpeleta jedná s Indií a s Jižní Koreou jako s možnými pořadateli závodů MotoGP v nejbližší budoucnosti.

Šéf Dorny Carmelo Ezpeleta navštívil začátkem prosince "Buddh International Circuit" v Indii, aby zde jednal o možnosti uspořádání Grand Prix Indie 2013. Potvrdil také, že zástupce Dorny byl předminulý týden v Jižní Koreji, kde jednal o pořadatelství závodu Grand Prix na "Korea International Circuit". Tato jednání jen dokumentují skutečnost, že se MotoGP chce globálně rozšířit na celý svět a především se má zvětšit počet zámořských závodů. Momentálně se koná 12 z 18 závodů v Evropě, z toho 4 ve Španělsku a k tomu ještě jeden v Portugalsku.

Na rok 2013 jsou už v předběžném kalendáři Texas a Argentina a Ezpeleta vysvětlil tuto expanzi do zámoří následovně: "Jednáme s Indií o roce 2013, kde jsem byl začátkem prosince minulého roku. Budeme mít méně závodů na Ibérském poloostrově. Ve Španělsku a v Portugalsku by se měly konat v roce 2013 pouze tři závody. Zřejmě ne vždy ty stejné, my můžeme tratě každý rok měnit. Také ekonomická situace na Pyrenejském poloostrově nás upozorňuje na to, že pět závodů na tomto území je příliš".
V předběžném kalendáři MotoGP 2012 je Grand Prix Portugalska zařazena jako třetí závod a to v termínu 6. května. Jestli se ale opravdu v Estorilu pojede, není dle šéfa Dorny Carmela Ezpelety vůbec jasno: "V Portugalsku je nyní hodně problémů. Nemůžeme nikoho nutit. Pokud se do začátku února nenajde společně s pořadateli řešení, tak se pojede letos pouze 17 závodů MotoGP (v kubaturách Moto3 a v Moto2 po 16, neboť v Laguně Sece jede pouze královská kubatura MotoGP - pozn. Bosso).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist