Espargaró už netrpělivě očekává nový motor

Nejlepší jezdec třídy CRT, tedy kategorie, kde závodí motocykly s prototypovým rámem poháněným produkčním motorem, je Španěl Aleix Espargaró. Třiadvacetiletý jezdec stáje Aspar pochází z Granollers, katalánského města, které leží šestadvacet kilometrů severovýchodně od Barcelony.

Velká cena Katalánska nabízí Espargarovi výhodu domácího prostředí, kde by moc rád potvrdil své dominantní postavení mezi jezdci motocyklů CRT. V této chvíli je Španěl desátý v průběžném hodnocení, což je možná trošku překvapení. Výsledky ale hovoří za vše. Například v Itálii byl začátkem června osmý a to je letos jeho prozatím nejlepší umístění.

Aleix Espargaró už počítá dny, kdy dostane pro svoji Aprilii nový motor, který by mu měl umožnit další postup pořadím. „V této chvíli je komplet motocykl, jezdec a tým velmi výkonný, takže dalším krokem je dostat se blíž k motocyklům MotoGP,“ uvedl v rozhovoru pro motogp.com Aleix Espargaró, jezdec stáje Power Electronics Aspar.
„Jsou tam okruhy, kde jsme stále ještě o krok pozadu a to zejména za mokrých podmínek nebo když potřebujeme nastavit elektroniku pro různé situace,“ pokračoval Španěl. „Na novém motoru Aprilie pracuje velmi usilovně. Myslím, že nový a výkonnější motor dostaneme někdy v září. Už se těším až ho vyzkouším, protože nejme zase tolik pozadu ve srovnání s prototypy, jak jsme původně předpokládali. O něco vyšší výkon nám hodně pomůže.“

Stejně, jak se jméno Pola Espargara spojuje s týmem Tech 3, je jeho bratr Aleix Espargaró spojován s japonským výrobcem Suzuki, který plánuje svůj návrat do prostředí prototypových motocyklů MotoGP. „Je pravda, že došlo k nějakému kontaktu se Suzuki, ale oni se zatím nerozhodli, zda se do mistrovství vrátí nebo ne. Je to samozřejmě velmi vzrušující projekt. Je to továrna a jde tu o tovární stroj třídy MotoGP,“ dodal závěrem Espargaró.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist