Espargaró spokojený, Edwards postrádá jistotu v zatáčkách

Aleix Espargaró byl v Malajsii stabilně na předních příčkách a ve finále je v kombinaci časů s kolem za 2´00,101 sekundy čtvrtým nejrychlejším jezdcem. V pátek zajel celkem třiačtyřicet okruhů a nejrychlejší čas zaznamenal už v sedmém měřeném kole. Colin Edwards byl čtrnáctý nejrychlejší.

K testu třídy MotoGP v Malajsii Aleix Espargaró uvedl: „S průběhem posledních tří dnů jsem velmi spokojený. Začali jsme přesně tam, kde jsme skončili po prvním testu v Sepangu. Mohl jsem pracovat na druhém motocyklu a rovněž na závodní vzdálenosti."
„Také jsem velmi spokojený s daty, jenž jsme tu získali během simulace závodu. Byli jsme konkurenceschopní a nyní se už těším až si tento pocit potvrdíme v Kataru, kde budeme mít poslední test před začátkem letošní sezony.“

Američan Colin Edwards pracoval společně s týmem v hledání správného nastavení pro svůj motocykl Yamaha-Forward FTR, aby dokázal jezdit s potřebnou jistotou, což se jim až tak úplně nepodařilo. V pátek zajel celkem pětatřicet kol s čtrnáctým nejrychlejším časem 2´01,748 sekundy.
„Pokračovali jsme na nastavení motocyklu, abychom zlepšili cit v zatáčkách,“ uvedl po skončení testu Colin Edwards. „Vyzkoušeli jsme několik řešení, ale prozatím nemám tu správnou jistotu, abych na to dokázal zatlačit, jak jsem zvyklý. Také jsme zapracovali na elektronice a to s pozitivním výsledkem a rovněž jsme se zaměřili na palivovou nádrž v rámci testu spotřeby paliva, protože jsme chtěli využít maxima 24litrů, které kategorie Open nabízí.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist