Elit GP Racing a Catalunya

Tomův nejlepší letošní výkon v optimálních podmínkách – 6. místo. Tom je zpátky ve vedoucí skupině. Tento fakt nám udělal minimálně stejnou radost jako jeho letošní vítězství v Le Mans.

Již sobotní suchá kvalifikace ukázala, že Tom konečně v letošním roce dokáže držet krok s těmi nejlepšími. Byl z toho sice jen 10. nejrychlejší čas, ale pouze se 3 desetinami ztráty na 4. místo. Tom ale přesto věděl, že vůbec poprvé v letošní sezóně může na suché trati držet krok se špičkou.
Důležité bylo dobře odstartovat, což se Thomasovi, jako zatím pokaždé v sezóně, podařilo. Při nájezdu do prvních zatáček zvolil optimální stopu a propracoval se na 3. pozici. Dále se v průběhu závodu odpoutala vedoucí skupina 6 závodníků, kde dále figurovali Bautista, Pasini, Faubel, Gadea a Pešek. Tom se pohyboval v závěru skupiny. 4 kola před cílem však zaútočil na cílové rovině a s využitím závětří se dostal ze 6. místa do vedení. V následujících zatáčkách ale o něj přišel. V závěrečných 2 kolech Tom také kvůli opotřebovaným pneumatikám nestačil rychlejším Apriliím a závod dokončil na 6. místě.
S Tomovým výkonem jsme v týmu všichni velmi spokojeni. Splnil se tak první cíl, který jsme si po úvodních neúspěších vytyčili - dostat se do nejrychlejší skupiny. Náš pilot byl také spokojený: „Již po kvalifikaci jsem věřil, že zde mohu držet tempo první skupiny. Je to pro mě v letošním roce nový a velmi povzbuzující pocit. Až do posledních kol se mi jelo velmi dobře a chtěl jsem bojovat o pódiové umístění. Bohužel na konci jsem již cítil opotřebované pneumatiky a musel jsem zvolnit. Přesto jsem spokojený a věřím, že v dalších závodech se mi povede podobným způsobem.“
Našemu druhému pilotovi Sandrovi Cortese se celý víkend nedařilo. Na své neoblíbené trati dvakrát v trénincích upadl a také v závodě se mu nedařilo, když obsadil 18. místo. Sandro byl se svým výkonem velmi nespokojený a vše by chtěl napravit hned tuto sobotu v Assenu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist