Edwards do WSBK, Dovizioso na jeho místo?

Dle nejnovějších spekulací italských webů, by měl Colin Edwards jet v příštím roce WSBK na Ducati a jeho místo zaujmout Andrea Dovizioso.

Dle vždy dobře informovaného italského webu gpone.com míří americký dvojnásobný ex-mistr světa superbiků Colin Edwards nazpět do seriálu WSBK. Měl by totiž v továrním týmu Ducati Xerox nahradit letos hodně neúspěšného japonského vicemistra světa Noriho Hagu.


Jeho místo ve stáji Tech3 kubatury MotoGP by naopak měl zaujmout současný tovární jezdec Hondy Andrea Dovizioso. Zatímco o té první zprávě se zřejmě nedá pochybovat, tak ta druhá nemá zatím logický základ, neboť i marketigový ředitel HRC Livio Supoo několikrát jasně řekl, že HRC plánuje tříčlenný tovární tým. Jedinou možností je, že by misto Doviziosa dostal šanci jeho krajan Marco Simoncelli, který má jak známo rovněž smlouvu přímo s továrnou Honda. Vše jsou ale především spekulace a právě italská média vždy v tomto letním období podobnými úvahami jen hýří. Proto je pochopitelně uvádíme i my, ale teprve čas ukáže, co je na nich pravdy. Jinak právě Dovizioso má ve svém smlouvě s HRC dodatek, že pokud bude v polovině šampionátu v Top5, tak mu bude smlouva ze strany HRC prodloužena. 

   

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist