Edwards další rok v Tech3

Startovní listina MotoGP na rok 2011 nabírá závěrečnou podobu. Druhým jezdcem francouzské stáje Tech3 Yamaha se dle očekávání stal doposavadní pilot tohoto týmu, zkušený Američan Colin Edwards.

Během dnešního dopoledne hlásilo "Radio Paddock", že Colin Edwards prodloužil na okruhu Motorland Aragon svou smlouvu s týmem Tech 3 Yamaha o další jeden rok. Tým Tech3 a Yamaha Racing potvrdily tuto zprávu během dnešního podvečera. Tím je duo Tech 3 na příští rok jasné: Colin Edwards a Cal Crutchlow.
 
"Těším se na další rok v týmu Tech 3. Chtěl bych tímto Yamaze a týmu Tech3 poděkovat, že mohu i nadále jezdit v jezdeckém poli, které je jedno z nejsilnějších  v historii světových šampionátů královské kubatury", řekl Colin Edwards a dodal: "Těším se na to, spolupracovat s Calem Crutchlowem a pomoci mu tak, jak jsem pomohl i Jamesovi Toselandovi a Benovi Spiesovi, tedy zorientovat se ve světě MotoGP. Nyní to stejné udělám i pro Cala".

36-letý americký jezdec, dnes absolvoval svůj 100. závod za Yamahu a příští rok mu velkou část výplaty bude hradit Yamaha USA společně s nápojovou firmou Monster.

"Jeho chuť závodit a žít pro závodní sport je obrovsky silná. Je to velmi pozitivní část našeho týmu a skvělý člověk. Navíc už mnohokrát dokázal, že je jeden z nejrychlejších jezdců světa. Jsem rád, že historie týmu Tech-3 bude spjata i další rok s týmem Tech3. S Colinovými  zkušenostmi  a jeho bezhraničním entuziazmem doplněný "hladem" a útokem Cala po úspěších v MotoGP se můžeme už nyní těšit na rok 2011", řekl týmový šéf Hervé Poncharal.

Startovní pole MotoGP je už skoro plné, je potřeba vyřešit poslední otazníky. 


Ačkoliv vedoucí jezdec šampionátu Jorge Lorenzo stále ještě neprodloužil smlouvu s továrním týmem Yamaha, tak nikdo nepředpokládá, že by mohlo dojít k nějakému překvapení. 




Japonský jezdec Hiro Aoyama rovněž nemá 100% jistotu, ale týmový šéf Daniel Epp chce s mistrem světa dvěstěpadesátek jet i v příští sezóně, tedy v týmu Interwetten Paddock Honda GP.



Hodně velkým jazýčkem na vahách je ale jméno Andrea Dovizioso. Třetí místo v továrním týmu HRC prostě nebude, a on sám nechce ke Gresinimu, i když s továrním motocyklem. Naději si na něho stále dělají v Pramacu a i z tohoto důvodu nejmenovala tato italská stáj svou dvojici na rok 2011. Měl by zde jet rozhodně Aleix Espargaro, ale kdo k němu? Veterán Loris Capirossi jistě chce, ale co když bude "Dovi" opravdu volný a najde se pro něho toto řešení...Nebo snad pojede aktuálně pátý jezdec MotoGP Andrea Dovizioso v týmu LCR Honda? I tato možnost se jeví jako pravděpodobná!

Původně měl francouzský jezdec Randy de Puinet ultimátum od svého dosavadního šéfa Lucia Cecchinella, rozhodnout se do dnešního dne, ovšem továrna Suzuki se stále ještě nevyjádřila, jestli vůbec v roce 2011 pojede se dvěma motocykly. A Randy má od Suzuki nabídku, která se neodmítá - gáži 1,3 milionů Euro! 
"Rozhodnutí padne před domácím závodem GP v Motegi", řekl jasně v Aragonu Paul Denning - týmový šéf Rizla Suzuki. Pokud by totiž jel jen jeden jezdec, tak je to jasné, Alvaro Bautista má totiž smlouvu s Japonci i na příští rok!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist