Ducati tento týden testuje v Jerezu

Oba jezdci tovární stáje italského výrobce Andrea Dovizioso a Cal Crutchlow mají společně s testovacím jezdcem Ducati, kterým je Michele Pirro, od pondělí do středy testovat na jihošpanělském okruhu v Jerezu, kde ve stejném termínu také probíhá test týmů superbikového šampionátu WSBK.

Podle informací italského webu gpone.com, využije Ducati výhod kategorie Open a v Jerezu teď stráví tři dny testováním. Tým Ducati MotoGP je sice v kategorii Tovární, ale v rámci posledních změn v předpisech mají možnost těžit z výhod kategorie Open, protože v posledním roce nevyhráli závod, který byl vypsán jako suchý.

Tudíž mají kromě výhod spojených s množstvím paliva, počtu motorů na sezonu nebo měkčích pneumatik také volnější ruku v rámci testování.

Testovat týmy Open nemůžou na daném okruhu v době kratší než čtrnáct dnů do plánované Grand Prix, což v této chvíli není případ Jerezu, protože se tam Velká cena Španělska jede až první víkend v květnu.

Na jihošpanělské dráze má testovací tým Ducati možnost připravit GP14 nejen pro příští závod v Austinu, ale také na již zmiňovaný čtvrtý podnik sezony v Jerezu a rovněž mají v plánu zapracovat na základech pro motocykl určený pro rok 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist