Ducati představila techniku na Piazza del Campo

V historickém centru toskánského města Siena najdeme slavnou Piazza del Campo, jenž patří mezi největší evropská středověká náměstí. Je proslulé po celém světě pro svou architektonickou krásu a dokonalost. Přesně toto místo bylo ve středu centrem představení italského výrobce Ducati, který s továrním týmem a týmem Octo Pramac Racing nejen ukázal své technické klenoty, ale zároveň tím všechny pozvali do Mugella na víkendovou Velkou cenu Itálie.

Koňské dostihy Palio di Siena mají v Itálii jednu z nejstarších tradic s prvním závodem datovaným v roce 1644. Jedná se o závody na neosedlaných koních s nimiž jejich jezdci oběhnout třikrát hlavní náměstí, ale po povrchu s kostek, které jsou posypány jen pískem. Jedná se o poměrně dost nebezpečné závody, které se ale těší velké oblibě místních obyvatel.

Ve středu dopoledne vyjely na náměstí také “Koně“, ale v trošku jiné podobě a to závodních prototypů Ducati Desmosedici. Jezdci Andrea Dovizioso, Andrea Iannone, Danilo Petrucci a Yonny Hernandéz nejdřív představili své motocykly před Sienskou katedrálou a pak zajeli dvě kola po náměstí Piazza del Campo. Jak jezdci, tak všichni přítomní byli ukázkou a atmosférou naprosto unešeni.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist