Ducati dokončila testy v Jerezu

Třídenní testy Ducati Desmosedici GP11 ve španělském Jerezu jsou již kompletní a další testování proběhne až na prvních zimních oficiálních testech na začátku února v Sepangu.

Dnešní závěrečné testování začalo v 11:30 a umožnilo tak týmu Ducati pod vedením Filippo Preziosiho s jezdci Vittoriano Guareschim a Franco Battainim dokončit plánované testy motocyklu GP11 pro Valentina Rossiho a Nickyho Haydena.

Týmový manažér a testovací jezdec Vittoriano Guareschi ukončil testování okolo 16:00 poté, co ujel 61 kol. Jeho kolega Franco Battaini pokračoval v testování až do uzavření trati v 18:00 přičemž absolvoval 90 (!) kol.

Během těchto třídenních testů tedy najezdil Vittoriano Guareschi 796 km, Franco Battani dokonce 911 km, což je nepochybně slušná porce… !

„Měli jsme štěstí,“ okomentoval průběh testů Filippo Preziosi „protože počasí nám umožnilo testovat po celé tři dny. Vybrali jsme dva typy nastavení, které Vittoriano Guareschi označil za vhodné pro optimální kontrolu předního a zadního kola včetně průjezdů zatáček. S Francem Battainim jsme našli několik zajímavých řešení pro oba systémy elektroniky, tzn. kontroly zvedání předního kola a kontroly trakce. S průběhem a výsledky testů jsme spokojeni, i když si uvědomujeme, že testujeme technická řešení, která jsou otestována v jiných podmínkách, než jaké panují v Sepangu. Teprve až tato řešení vyzkouší a zhodnotí Valentino s Nickym, teprve pak budeme mít přesnější potvrzení toho, že se ubíráme správným směrem a pokud ano – tak, jak daleko jsme pokročili.“ 

Zajímavé tedy především bude, jak na provedené změny budou reagovat oba tovární jezdci, ale také Jeremy Burgess a celý jeho tým. Doufejme, že týmu mechaniků byla prosincová kompletace motocyklů v továrně Ducati dostatečným tréninkem a budou i oni na první testy dobře připraveni. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist