Ducati bude v roce 2015 zásobovat tři týmy s šesti jezdci

V čele je tovární stáj italského výrobce Ducati Team s jezdci Andrea Doviziosem a Andrea Iannonem. Druhým týmem je satelit Pramac Racing s dvojicí Yonny Hernández a Danilo Petrucci. Třetím týmem je Avintia Racing s jezdci Hectorem Barberou a Mike Di Megliem.

V roce 2015 bude italský výrobce Ducati podporovat trojici týmů královské kubatury MotoGP. Vlajkovou lodí Ducati je jejich tovární tým, který je z poloviny v novém složení. Zůstává Andrea Dovizioso, zkušený a velmi talentovaný závodník, který si s Desmosedici velmi rozumí. Druhým jezdcem je nováček Andrea Iannone, který přichází z Pramac Racingu. Oba jmenovaní jako jediní zahájí sezonu s novými stroji GP15.
Co se týče Pramac Racingu, tak ten zůstává u dvou jezdců. Oba motocykly budou vybaveny tovární specifikací elektroniky, to znamená softwarem Ducati. U týmu zůstává Yonny Hernández, který nedávno podepsal smlouvu přímo s Ducati a má pro nadcházející sezonu k dispozici motocykl Desmosedici GP14.2, s nímž v závěru letošního ročníku závodil Dovizioso a Iannone. Nově příchozí Danilo Petrucci pojede s motocyklem Desmosedici GP14.1, což je zase stroj, který v letošním roce sedlal britský závodník Cal Crutchlow.
Třetím týmem je Avintia Racing, jenž měla velké problémy s dosavadní technikou a věří, že spojením s Ducati budou jejich vyhlídky na lepší výsledky mnohem vyšší. Španěl Hector Barbera měl možnost v druhé polovině roku závodit s Desmosedici a ten rozdíl tam byl skutečně znát. Společně s Barberou je druhým potvrzeným závodníkem Francouz Mike Di Meglio. Na rozdíl od továrního týmu Ducati a Pramac Racingu, bude tým Avintia Racing provozovat stroje GP14.1 s elektronikou Magneti Marelli pod předpisy Dorny. To znamená tyto dvě Desmosedici budou jediné z italské flotily v kategorii Open.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist