Druhá domácí Grand Prix pro Ducati

Po třech závodech, které světový šampionát absolvoval po letní přestávce v srpnu, je na programu třináctý podnik roku Velká cena San Marina, kterou o víkendu uspořádají na okruhu v Misanu. Pro italského výrobce Ducati je to po Mugellu jeho druhá domácí Grand Prix. Okruh na Jaderské riviéře je jen hodinu cesty od továrny v Borgo Panigale.

Jezdec Ducati Andrea Dovizioso je průběžně pátý a na domácí půdu přijíždí po velmi dobrém výkonu, který předvedl v Británii, kde bojoval o třetí místo s Valentinem Rossim a Danim Pedrosou. V Misanu zatím nikdy nedosáhl na stupně vítězů MotoGP a jeho nejlepším výsledkem je čtvrté místo z let 2009, 2010 a 2012.
„Třebaže jsem tu vyhrál svůj první závod na velkých motorkách, Misano nepatří mezi mé nejoblíbenější dráhy. Je to ale naše druhá domácí Grand Prix, takže pevně věřím, že nás fanoušci poženou dopředu!“ uvedl Andrea Dovizioso, který v osmi letech začínal závodit na motocyklech minibike. „Nebude tu snadné potvrdit výkon ze Silverstonu, ale před cestou do Velké Británie jsme v Misanu měli možnost testovat, takže přijíždíme plni optimismu.“

Britský závodník Cal Crutchlow závodil v Misanu třikrát a jeho nejlepším výkonem bylo šesté místo, které v sedle Yamahy M1 zajel loni. Naposledy byl v britské Grand Prix dvanáctý. „Na Misano se těším. Před pár týdny jsme tam absolvovali úspěšný test a mám pocit, že jsme nalezli nějaká pozitiva, která nám během závodního víkendu můžou pomoci.“
„Je to další domácí podnik pro Ducati a protože jsme v Itálii máme tu spoustu fanoušků, kteří dorazí na závod, takže se těším na zlepšení výsledku ze Silverstonu,“ dodal Crutchlow, který bude od příští sezony závodit s týmem LCR Honda.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist