Dovizioso chce navázat na Katar

Andrea Dovizioso chce v Jerezu navázat na úspěch z Kataru, tedy skončit opět na pomyslné bedně.

Ačkoliv nepatří Jerez k oblíbeným tratím továrního jezdce Repsol Hondy Andrea Doviziosa, tak se, stejně jako jeho kolegové, nemůže závodu už vůbec dočkat. Není ostatně divu, dlouhá zimní přestávka a pak jen jeden závod, kdo by se netěšil. Po hodně vydařeném začátku v Losailu, kde se 24-letý Ital se svým motocyklem Honda RC212V "zabydlel" ve vedoucí skupině a po 44. ve své kariéře skončil na podiu, se celý tým těší na další pokračování. 


"Byli jsme hodně motivováni do Motegi, nyní bereme tuto motivaci do Jerezu" říká přesvědčivě Dovizioso a 10-násobný vítěz závodu Grand Prix pak doplňuje: "Trať  sice nepatří k mým oblíbeným, ale atmosféra je zde vynikající, neboť je zde hodně skvělých fanoušků a skoro vždy vyprodaný "dům"."

Celkem 8x už startoval Dovizioso v Jerezu, dvakráte v MotoGP. A celkem dvakrát zde stál na stupních vítězů: Mistr světa stopětadvacítek  z roku 2004 a účastník 134 závodů Grand Prix dojel v létech 2006 a 2007 jako třetí ve dvěstěpadesátkách. 


"Ve dvou minulých rocích se mně ve Španělsku nepodařilo nikdy zajet pořádný výsledek (2x 8. místo - pozn. Bosso), nyní to chci změnit a navázat na minulý závod. A také se těším na následující pondělní test, těch je totiž letos hodně málo a je třeba je využít", říká na závěr tovární jezdec Hondy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist