Devátá GP sezony – Velká cena Německa

Kapitoly článku

Red Bull Rookies Cup – Preview

Po úvodních dvou kolech pohárové soutěže talentovaných závodníků z celého světa je na prvním místě průběžného hodnocení japonský jezdec Ayumu Sasaki, který byl ve čtyřech úvodních závodech celkem třikrát na stupních vítězů. Na kotě má Japonec 78 bodů a náskok na druhého Raula Fernandeze představuje devět bodů. Španěl výborně zabodoval v Assenu, kde byl dvakrát první a díky tomu je také druhý v pořadí.

Výborně rozehranou partii měl po úvodním kole v Jerezu třetí jezdec v pořadí Aleix Viu. Na jihu Španělska si připsal vítězství a druhé místo, což byl velmi dobrý vstup do sezony, ale už tolik se mu nedařilo v deštivém Assenu, kde ze dvou závodů vytěžil jen šest bodů.

Ve hře o body je také jediný český zástupce Filip Salač, který zaznamenal úspěšný víkend v Assenu. Na konto si připsal sedmnáct bodů a před závodem v Německu figuruje na třinácté pozici. Na první desítku mu nyní schází čtyři body a o ty bude bojovat o nadcházejícím víkendu na Sachsenringu.

V pátek mají jezdci na programu tréninky a kvalifikaci. Sobota je dnem prvního závodu se startem v 16:30 hodin. V neděli je druhý závod, který startuje v 15:30 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist