De Puinet: Raději superbike než motocykl CRT

Francouz Randy de Puniet by sice pochopitelně rád zůstal ve světě MotoGP, ale v případě, že by neměl k dispozici dobrý motocykl, tak si dovede představit i závodění v superbicích.

"Než Moto2 nebo tým CRT, tak to raději pojedu superbiky", říká Randy de Puniet a tím jasně naznačuje, že změnu seriálu z Grand Prix do superbiků na rok 2012 nevylučuje. Jistě, že jeho prioritou zůstává závodění v MotoGP, ovšem ne za každou cenu. Po svém odchodu od týmu LCR Honda k Pramacu měl francouzský jezdec několik problémů s motocyklem Desmosedici během letošní sezóny. A tak je aktuálně satelitní jezdec Ducati až na 17., tedy poslením místě mezi stabilními jezdci, když nasbíral pouhých 19 bodů a nejlépe dojel jako 10. v Estorilu.
Momentálně jedná 30-letý jezdec jak se svým stávajícím týmem, tak je zde možnost návratu k LCR (pokud by Lucio Cecchinello nebyl schopen uspokojit peněžní požadavky Andrea Doviziosa) a samozřejmě je volné místo i u stáje Tech3 Yamaha. Francouz si ale dovede představit, následovat své bývalé kolegy Maxe Biaggiho nebo Marca Melandriho do seriálu WSBK, kde má o něho zájem jak tovární tým Kawasaki - vedle Lascorze, tak i jeden přední tým, jezdící letos na motocyklech Ducati.
"U LCR je jedno místo volné, pokud by se nedohodli Dovizioso nebo Bradl, a také při odchodu Colina [Edwards] by bylo volno u Tech3, no a je zde ještě Pramac a možná i Gresini", píše na svém blogu De Puniet: "Takže jedna z těchto možností by mohla vyjít, nebo také superbiky, kdyby se jednalo o dobrý motocykl. Pokud bych ale už šel do superbiků, tak tam, kde bych jezdil na samé špičce a ne kolem osmého nebo devátého místa. To raději zůstanu sedět doma a budu čekat na telefonu jako náhradní jezdec. Jedno je ale úplně jisté, rozhodně se neobjevím na startu na biku CRT nebo v Moto2".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist