De Angelis: Skok do studené vody

Alex de Angelis je nazpět v MotoGP. Jako náhradníka za zraněného Hiroshiho Aoyamu ho hodil tým Interwetten Honda do studené saské vody.

Na Sachsenringu bude Alex de Angelis opět mezi svými. Po krátkodobé mezihře v Moto2 v týmu RSM Scot je nyní sanmarinský jezdec opět v královské kubatuře a sice jako náhradník v týmu Interwetten Honda MotoGP za ze Silverstone zraněného mistra světa dvěstěpadesátek Hiroshiho Aoyamu, který se stále zotavuje ze svého zranění - zlomený hrudní obratel ve warm upu Grand Prix Velké Británie. 

Alex de Angelis tak pojede v pátečním odpoledním volném tréninku poprvé na motocyklu vývojové řady 2010, Honda RC212V.


De Angelis jezdil vloni na motocyklu Honda v týmu Fausta Gresiniho a celkově obsadil 8. místo v šampionátu MotoGP, jako nejlepší jezdec s netovárním motocyklem. Jeho nejlepším výsledkem pak bylo druhé místo v GP Indianapolis. 

"Moc se těším a nemohu se dočkat. Jsem velmi rád, že jsem dostal opět šanci jet MotoGP místo zraněného Hiroshiho Aoyamy, tedy až do jeho návratu" řekl včera Alex de Angelis, vloni v MotoGP na Sachsenringu na skvělém 5. místě za Rossim, Lorenzem, Pedrosou a Stonerem a dodal: "Doufám, že se brzy v mé nové pozici zabydlím a že se budu moci týmu odvděčit dobrým umístěním, neboť Sachsenring je vlastně z části domácím závodem pro můj nový tým. V každém případě se moc těším na závod". 

Týmový manažer Daniel Epp svému novému jezdci věří a říká: "Alex ještě nikdy nejel na letošním motocyklu Honda RC212V, takže to pro něho bude jako skok do studené vody.  A také už nějaký ten čas nezávodil na motocyklu MotoGP. Ovšem já si myslím a doufám, že to nebude dlouho trvat a on hodně brzy naváže na své výsledky z loňského roku".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist