De Angelis: Nesměl jsem startovat

Po hrozivě vypadajícím pádu ve warm upu nenechalo ředitelství závodu sanmarinského jezdce Alexe de Angelise v závodě startovat a to i proti jeho vůli.

Hrozivě vypadající pád Alexe De Angelise ve čtvrté zatáčce jerezského okruhu během warm upu kubatury Moto2 se naštěstí skončil bez zranění pilota ze San Marina. Následující vyšetření TAC v nemocnici potvrdilo, že se nejedná o žádné zranění. Pouze jeho pravá ruka byla trochu zraněná, ale nic vážného. Ex-pilot MotoGP chtěl do závodu nastoupit, ale nesměl. 


"Mechanici provedli do závodu několik změn, ale já jsem je nemohl uvést do praxe. Vedení závodu se rozhodlo, že nesmím závodit. Toto rozhodnutí bylo dle mého názoru úplně zbytečné, neboť já jsem se podrobil veškerým lékařským vyšetřením a nebyl objeven vůbec žádný problém", říká Alex de Angelis a dodává: "Je mi to líto vůči týmu, sponzorům a všem mým fanouškům. Mohl to být pěkný comeback a zajímavý závod, i když na podiové umístění by to nestačilo."
 
Jeden z favoritů na titul mistra světa Alex De Angelis tak má na svém kontě po dvou závodech 0 bodů a ztrátu na vedoucího Shoyu Tomizawu 45 bodů, což je dost. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist