De Angelis: Chtěl bych znovu závodit v MotoGP

Oba smluvní jezdci Pramac Racingu nebyli kvůli zraněním pro závod americké Grand Prix k dispozici. Ital Andrea Iannone si vykloubil rameno na Sachsenringu, takže jeho motocykl zůstal stát v boxech, ale Bena Spiese nahradil Alex De Angelis, který tak dostal šanci se šéfům týmů MotoGP připomenout.

Už dva roky je De Angelis jezdcem střední kubatury Moto2 a mimo testu, který teď absolvoval s týmem Pramac Racing na pobřeží Jadranu, neměl s litrovým prototypem Desmosedici GP13 absolutně žádné zkušenosti. Na jeho výkonech to ale o víkendu nebylo příliš znát, když v kombinaci časů úvodních tří tréninků skončil čtrnáctý a do závodu se kvalifikoval do středu páté řady.
„Jsem velmi šťastný. Na začátku bylo našim cílem nedojet poslední, ale už v pátek jsme viděli šanci tu získat nějaké body a to se nám také podařilo. Domů se vracím s pěti body v hodnocení mistrovství,“ uvedl po závodu U.S. Grand Prix Alex De Angelis.

„Byl to skvělý závod. Hodně jsem se snažil a ke konci měl dokonce několikrát kontakt s dalším jezdcem. Opravdu jsem velmi spokojený s tím, jak to dopadlo,“ pokračoval Alex De Angelis. „Rád bych proto za tuto příležitost poděkoval Ducati, Ingite Pramac Racingu a mému týmu NGM Mobile Forward Racing za to, že mi tu umožnili závodit.“
„Doufám, že jsem dostatečně předvedl svůj potenciál, protože jak jistě všichni vědí, opravdu rád bych se zase jednou vrátil závodit do MotoGP,“
dodal závěrem jezdec ze San Marina.

Alex De Angelis závodil v královské kubatuře v roce 2008 a 2009. Jeho nejlepším umístěním bylo celkové osmé místo v sezoně 2009, když jezdil v barvách Gresiniho týmu. Naposledy dostal příležitost závodit v MotoGP v roce 2010, když v závodech na Sachsenringu, Laguně Seca a Brně nahradil zraněného Japonce Aoyamu u týmu Interwetten Paddock.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist