Dani Pedrosa: Chce v Jerezu obrátit "rožeň" ve svůj prospěch

Po čtvrtém jezdci královské kubatury Valentinu Rossim se podívejme na třetího v průběžném pořadí, tedy na domácího Daniho Pedrosu, továrního pilota Repsol Hondy, co on očekává od závodu na okruhu Jerez de la Frontera. Vloni byl Pedrosa na tomto okruhu odmývnut šachovnicovým praporkem na místě třetím za druhým Lorenzem a vítězným Stonerem.

Dani Pedrosa stojí doposud v letošní sezóně jasně ve stínu svého mladého týmového kolegy. Při domácím závodě svého hlavního sponzora Repsolu chce ale úřadující vicemistr světa obrátit "rožeň".
4. místo v Doha, 2. místo v Assenu - ale vždy za svým týmovým kolegou Marcem Marquezem. Po skvělých předsezonních testech se daly od Daniho Pedrosy očekávat rozhodně lepší výsledky. A toto očekávání by se mělo brzy naplnit: "V Austinu jsem sice nedokázal vyhrát, přesto jsem si odnesl s sebou hodně pozitivního. Podařilo se nám zmenšit rozdíl vůči absolutní špičce a má takový pocit, že to co bylo při zimních testech, se vrací nazpět".

A právě v Jerezu, o příštím závodním víkendu, to může Pedrosa potvrdit. Když ne zde, tak kde jinde? Sedmkrát byl zde odmávnut malý Španěl šachovnicovým praporkem na pozici, znamenající podium, pouze jednou ale jako vítěz, v roce 2008. "Je to můj oblíbený okruh, je zde skvělá atmosféra, fanoušci tě ženou dopředu. Počasí nám sice při testech moc nepřálo, ale trať známe zpaměti. Pokusíme se vzít naši rychlost z Austinu s sebou a od prvního tréninku budeme pracovat na našich šancích pro nedělní závod".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist