Dani Pedrosa a Mika Kallio testují na okruhu v Brně

Bývalí piloti MotoGP a v současnosti testovací jezdci KTM Dani Pedrosa a Mika Kallio jsou v České republice. Na brněnském okruhu zkouší motocykl rakouské značky. U Španěla se již delší dobu spekuluje, že nastoupí do jednoho z nadcházejících závodů královské kubatury.

Testovat má KTM na okruhu nejen motocykl MotoGP. Stroj kromě Daniho Pedrosy zkouší i Mika Kallio, na trati by se měli objevit ještě ve čtvrtek.

Pedrosa by v letošní sezóně mohl nastoupit do jednoho ze závodů královské kubatury na divokou kartu. Zatímco v minulosti podobné spekulace odmítal, tento rok návrat mezi nejlepší jezdce světa nevyloučil. Minimálně tedy pro jeden závod.

Představit by se mohl již v Rakousku, které je pro KTM domácí tratí. Reálněji se však jeví jeho účast až na GP v Misanu. „Díky účasti v závodu bychom se mohli zaměřit na věci, které v testech nezjistíme. Když jsem u KTM jako testovací jezdec začínal, nedávalo smysl jet na divokou kartu. Ale teď, když začínáme pracovat na detailech, by mohlo být zajímavé zúčastnit se závodu,“ uvedl Pedrosa.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist