Čtvrtá GP sezony – Velká cena Španělska

Kapitoly článku

Moto3 – Preview

Rekordy a informace Moto3 – Jerez, Andalusie (SPA)

Nejrychlejší kolo – Jack Miller (2014) – 1'46,173
Rekord okruhu – Brad Binder (2015) – 1'46,723
Kvalifikační rekord – Jack Miller (2014) – 1'46,173
Maximální rychlost – Alex Márquez (2014) – 220 Km/h

Délka závodu Moto3 - 23 kol (101,7 km)
Velká cena Španělska – Moto3 2015:
Stupně vítězů – 1.Kent, 2.Qliveira, 3.B.Binder … 22.Hanika … DNF Kornfeil
Pole position – Fabio Quartararo – 1'46,791 sekundy
Nejrychlejší kolo závodu – Brad Binder – 1'46,723 sekundy

Jihoafričan Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) sice letos zatím nevyhrál, ale jeho výsledky jsou ve znamení umístění na stupních vítězů, takže díky této konzistenci je nyní lídrem šampionátu. Druhé místo v Kataru, třetí místa z Argentiny a Texasu, to mu zatím dává celkem padesát dva bodů a výhodu na druhého v pořadí ve výši tří bodů. Samozřejmě to není náskok, který by mu vedení zaručoval i po Jerezu, ale Binder je zkušený závodník, takže cílem bude tento náskok o něco navýšit.

Druhým jezdcem v pořadí je Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0). Španěl zaváhal v Kataru, což mu teď chybí, ale jsme na začátku sezony, takže nic není ztraceno. V posledních dvou závodech byl pokaždé druhý, teď nastupuje do domácí Grand Prix, kde se bude chtít před domácím publikem ukázat v tom nejlepším světle. Otázkou je, zda mu to pomůže k dobrému výsledku.

Na třetí pozici je Romano Fenati (SKY Racing Team VR46), vítěz závodu v Texasu. Ital byl po úvodních dvou kolech poměrně nervózní, protože získal jen třináct bodů, ale plný počet bodů z Texasu mu vlilo novou energii do žil. Feanti je velkým kandidátem pro tým Moto2, který Valentino Rossi bude v nadcházející sezoně provozovat, ale potřebuje výsledky, aby si jasně a srozumitelně o toto místo řekl. Pokud by výsledky nebyly, nevím zda by u týmu zůstal.

Český závodník Jakub Kornfeil (Drive M7 SIC Racing) je po třech závodech průběžně desátý. Na kontě má celkem osmnáct bodů, což je stejný počet jaký má na svém kontě devátý Francesco Bagnaia. Druhá pětka je zatím dost vyrovnaná, takže třeba na pátého Malajce Idhama Khairula Pawiho teď Kornfeil ztrácí sedm bodů. Chtělo by to nějaké umístění blízko pozic na stupních vítězů, protože právě to by jezdce z Rohatce u Hodonína poslalo do vyšších pater. V Jerezu už v minulosti vedl závodní pole, okruh zná velmi dobře, takže uvidíme jak mu to tam letos půjde v sedle Hondy.

Druhý český závodník Karel Hanika (Platinum Bay Real Estate) má náročný úvod sezony. Jednak tu jsou nějaké pády a také fakt, že zatím nebodoval. Hanika závodí s Mahindrou a ta jim působí potíže. Naposledy to byla převodovka, která si přehazovala rychlosti jak chtěla a díky tomu skončilo na zemi pár jezdců včetně Karla Haniky, který takto skončil v závodu. Naštěstí nedošlo ke zranění a Karel Hanika bude bojovat v Jerezu bojovat o první body. Nabízí se otázka, jaký výsledek můžou zajet jezdci, když jedou s vědomím, že každou chvíli můžou skončit někde v kotrmelcích nebo před koly soupeřů.

Na divokou kartu nastoupí tým Alexe Rinse Procercasa 42 Motorsport s jezdci - Enzo Boulom (FRA) a Davide Pizzoli (ITA). Albert Arenas pojede s týmem Aspar Mahindra Moto3.

Moto3 – Stav po GP Texasu:

1 - Brad BINDER - RSA - KTM - 52
2 - Jorge NAVARRO - SPA - Honda - 49
3 - Romano FENATI - ITA - KTM - 38
4 - Niccolò ANTONELLI - ITA - Honda - 31
5 - Khairul Idham PAWI - MAL - Honda - 25
6 - Andrea LOCATELLI - ITA - KTM - 24
7 - Philipp OETTL - GER - KTM - 21
8 - Enea BASTIANINI - ITA - Honda - 21
9 - Francesco BAGNAIA - ITA - Mahindra - 18
10 - Jakub KORNFEIL - CZE - Honda - 18
11 - Nicolo BULEGA - ITA - KTM - 16
12 - Livio LOI - BEL - Honda - 16
13 - Joan MIR - SPA - KTM - 15
14 - Jules DANILO - FRA - Honda - 12
15 - Hiroki ONO - JPN - Honda - 10
16 - Aron CANET - SPA - Honda - 10
17 - John MCPHEE - GBR - Peugeot - 9
18 - Fabio QUARTARARO - FRA - KTM - 9
19 - Jorge MARTIN - SPA - Mahindra - 8
20 - Juanfran GUEVARA - SPA - KTM - 8
21 - Adam NORRODIN - MAL - Honda - 5
22 - Maria HERRERA - SPA - KTM - 2
23 - Bo BENDSNEYDER - NED - KTM - 2
24 - Andrea MIGNO - ITA - KTM - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist