Černé mraky se stahují nad týmem Gresini Honda

Po letní přestávce říkal majitel týmu Fausto Gresini, že má velký problém se zajištěním závodního rozpočtu na rok 2013 pro svůj tým v královské kubatuře MotoGP.

Po sedmi rocích spolupráce, z toho čtyři roky jako hlavní sponzor, se rozhodla firma San Carlo (snack food) ukončit další sponzorování tradiční italské stáje. V letošní sezoně sponzoroval potravinový řetězec jak tým v kubatuře MotoGP (piloti Alvaro Bautista a Michele Pirro), tak i závodění tohoto týmu v Moto3 (jezdec Niccolò Antonelli). V kubatuře Moto2 startoval tento tým rovněž se dvěma jezdci, ovšem pod úplně jiným jménem: Federal Oil Gresini Moto2 s jezdcem Gino Reou a Thai Honda PTT Gresini Moto2 s Ratthaparkem Wilairotem. 

           

Za tým Gresini Honda závodili v minulých rocích v královské kubatuře vždy Italové doplněni jedním cizincem, jako třeba 2008 Alex de Angelis (+ Japonec Shinya Nakano), 2009 opět De Angelis (+ Španěl Toni Elias), 2010 pak dokonce Marco Melandri a Marco Simoncelli, 2011 opět Marco Simoncelli (+ Japonec Hiro Aoyama) a letos Michele Pirro (+Alvaro Bautista). Tento tým vždy velmi profitoval ze spolupráce přímo s Honda Racing Corporation, zkráceně HRC.

            

Potom, co tým Gresini Honda - i na přání HRC - obnovil smlouvu se Španělem Alvarem Bautistou a Ital Michele Pirro - včera senzačně pátý s motocyklem CRT - se stal testovačem u Ducati, byl jako druhý pilot týmu Gresini Honda právě na přání HRC oznámen Japonec Ryuichi Kiyonari, tak kombinace Španěla s Japoncem byla pro prodej "potato chips" neúnosná.

Dle dobře informovaných zdrojů z paddocku MotoGP je ovšem odchod sponzora "San Carlo" od týmu Gresini Honda kvůli angažování dvojice Bautista-Kiyonari na rok 2013 pouze záminkou: Firma San Carlo má totiž políčeno na reklamu na kapotáži motocyklu Yamaha M1 italského pilota Valentina Rossiho.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist