Cardion AB Motoracing a Donnington Park (2)

Zpráva českého týmu Cardion AB Motoracing o průběhu druhého dne Grand Prix Británie.

Karel Abraham
27. místo ( čas 1´38.694 )

„Hned ráno jsem se snažil najít tu nejlepší stopu pro odpolední kvalifikaci. Ve dvou zatáčkách jsem ještě nejel úplně nejrychleji a proto jsem se je snažil zlepšit.
V odpolední kvalifikaci se mi znovu opakovala závada ze včerejška. Musel jsem doběhnout i s motorkou do boxů. Mechanici mi ji opravili, ale vyjet jsem mohl až dvanáct minut před koncem. Samozřejmě když jsem potřeboval někoho rychlého, abych mohl zajet čas, tak nikdo nejel. Až v posledních dvou kolech. Nejdřív jsem potkal Alvara Bautistu, ale ten mě vytlačil a kolo jsem tak nedokončil s dobrým časem. Poslední kolo mě předjel Thomas Lüthi a to byla moje poslední šance. Chytl jsem se ho a jel co to šlo, protože jsem potřeboval zlepšit čas o vteřinu. Povedlo se a já jsem se tak dostal na 27. místo. Myslím, že nebýt té závady, tak jsem mohl být ještě o pár desetinek rychlejší a třeba i o pár míst více vpředu.”
Jakub Smrž
10. místo ( čas 1´3.454 )

„Ve volném tréninku jsme opět zkoušeli odjet na pneumatikách délku závodu. Dařilo se mi zajíždět stabilní časy a sám, což bylo dobré. Na kvalifikaci jsme ještě udělali nějaké změny na geometrii, ale nedokázal jsem se dostat do správného rytmu a jel jsem pomaleji než včera. Ještě se rozhodneme, jaké nastavení zítra použijeme, protože veškeré změny jsem za jízdy moc nepoznal, neboť jsem jel moc křečovitě a nedokázal jsem se uvolnit. Před zítřejším závodem si musím co nejvíce odpočinout a věřím, že to bude lepší.”

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist