Capirossi: O ukončení kariéry se rozhodnu sám

Ital Loris Capirossi (36), nejstarší pilot celého startovního pole Grand Prix pojede v roce 2010 už svou 21. sezónu Grand Prix.

"V současné době se stále cítím stoprocentně fit", říká Loris Capirossi. 

V roce 1990 se stal Loris Capirossi mistrem světa do 125 ccm, v roce 1998 získal po hodně tvrdém útoku v posledním kole posledního závodu tehdejší sezóny na svého týmového kolegu Japonce Tetsuye Haradu královskou korunu ve 250-kách. Za to byl vyhozen z týmu Aprilie a jel následující rok jako mistr světa na Hondě v týmu Pileriho.


Zatímco v letech 1995 a 1996 prakticky jen "hostoval" v pětistovkách a potom se tedy vrátil opět na 3 roky do dvěstěpadesátek, tak od sezóny 2000 jezdí bez přerušení královskou kubaturu. Capirossi vyhrál celkem 29 závodů Grand Prix, z toho osm ve třídě MotoGP.

"Necítím se vůbec unaveně, ale od roku 2006 podepisuji zásadně pouze roční smlouvy, abych se sám mohl na konci každé sezóny rozhodnut, jestli ještě pojedu dále" říká veterán  závodů Grand Prix a dodává: "Mám ještě jeden nesplněný sen, být mistrem světa v královské kubatuře. Ale samozřejmě vím, jak je to těžké. Pro mě je důležité 100% věřit sobě samému a také mému týmu". 

"K tomu je ale potřeba výborný motocykl. Co se týká kokurence motoru, tak jsme hodně blízko kokurenci. Máme ale problémy mezi přidáním plynu a zadním kolem - to není optimální. A hlavně je potřeba zlepšit šasí", vidí problémy u současné Suzuki Capirex.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist