Capirossi asi do Pramacu, Pedrosa pravděpodobně zůstane.

Stále pravděpodobnější je odchod italského veterána Lorise Capirossiho k Ducati, naopak po Sachsenringu se zdá být jasnější situace okolo Dani Pedrosy. A De Puinet chce už jet v Brně.

Příchod Lorise Capirossiho k satelitnímu týmu Pramac Ducati nabírá stále konkrétnější podoby. Po třech rocích zklamání u Suzuki hledá jeho manažer Carlo Pernat už delší dobu alternativu pokračování závodní kariéry italského veterána: "Jednáme s Pramacem a vypadá to velmi dobře. Potřebujeme jen jasně stanovit peněžní hodnoty", řekl Pernat.


Sachsenring nebyl jen druhým letošním vítězným závodem Daniho Pedrosy, nýbrž zde začala i jednání o budoucnosti vzájemné spolupráce s HRC.

Dani Pedrosa komentoval v minulém týdnu podepsání smlouvy mezi Caseym Stonerem a HRC jako skvělou zprávu pro Australana, ale zároveň řekl, že on sám ještě nemá v ruce nic. To by se nyní mohlo změnit, během německého víkendu se konala první jednání mezi jeho manažerem Alberto Puigem a HRC.


"Jednáme s Albertem, já osobně bych byl rád, kdyby Dani zůstal" řekl marketingový manažer HRC Livio Suppo a pokračoval: "V loňském roce jsem se pokoušel, aby přešel Dani k Ducati. Myslím si, že Casey a Dani by byla velmi dobrá kombinace. Casey přinese jako nováček do týmu novou motivaci, byla by to hoodně silná dvojice".


Na Sachsenringu hodně tvrdě upadnuvší Randy de Puniet zdraví na snímku z nemocnice své kolegy a zároveň oznamuje svůj comeback pro Brno (15. srpna).

"Hallo chlapci, přeji pěknou dovolenou v Laguně Sece. V Brně budu zase zpátky. Ciao #14 Randy."

De Puniet spadl na GP Sachsenringu během prvního závodu a vzápětí mu Mika Kallio (Pramac-Ducati) přejel levou nohu, která tak byla nadvakrát zlomena. Závod byl po tomto incidentu zastaven a později znovu odstartován. 

Ještě večer po závodě byl De Puniet operován. Díky své první "0" klesl francouzský jezdec na 7. místo průběžné klasifikace a pochopitelně nepojede ani v USA, kde ho na jeho motocyklu RC212V-Honda nahradí Roger Lee Hayden.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist