Camier pojede také britskou Grand Prix

To si britský závodník Leon Camier ani ve snu nepomyslel, že po tak těžkém období, kdy neměl místo u žádného z týmů WSBK a možnost jet v MotoGP padla ještě před zimními testy v Sepangu, nakonec nastoupí do své domácí Grand Prix s týmem s nímž má reálnou možnost bojovat nejen o body, ale klidně i o první desítku.

Leon Camier dočasně nahradil u týmu Drive M7 Aspar Američana Nicky Haydena, který je po operaci zápěstí. Nejdřív to měly být dvě Grand Prix v Indianapolis a Brně, nicméně jak v pondělí tým Aspar potvrdil, Leon Camier nastoupí také do dvanáctého podniku roku Velké ceny Velké Británie. Nejde o to, že by Haydnova léčba neprobíhala dle plánu, ale Američan nechce svůj návrat zpět uspěchat a riskovat tím možnost obnovení zranění.
Zprávu, že pojede závod v Británii se Leon Camier dozvěděl při testováni v Brně, kde se mu poměrně dařilo, protože si svůj čas zlepšil o téměř půl sekundy. Bohužel se nevyhnul pádu, když v první zatáčce najel na nerovnost a musel pak nějakou dobu strávit v boxech.

„Byl to náročný den, který začal pádem prakticky hned po výjezdu na dráhu,“ uvedl k pondělnímu testu Leon Camier a pokračoval: „Nebyl jsem si jistý, k čemu vlastně došlo, ale při pohledu na telemetrii to vypadá, že jsem zřejmě najel na nějaký hrbol, což rozhodilo motorku a šel k zemi. Byla to smůla, která nás stála nějaký čas, ale pak jsem se vrátil a udělal dobrý progres. Dal jsem 1´58,1 sekundy, což byl rychlejší čas než jaký jsem zajel během celého závodního víkendu a pak ještě nastavil pár stabilních kol v 1´58s, takže jsem spokojený.“
„V pondělí bylo rovněž potvrzeno, že budu pro tým Drive M7 Aspar závodit také v Silverstonu, což je pro mě naprosto skvělá zpráva a splněný sen závodit v domácí Grand Prix s tak úžasným týmem. Znám tento okruh moc dobře, takže doufám, že tam podnikneme další velký krok vpřed,“
dodal závěrem osmadvacetiletý závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist